Alıntı:
aslangs Nickli Üyeden Alıntı
Ne güzel konuştunuz çok güzel bilgiler ama nereye kadar sabır nereye kadar dua ben çok ettim çokça sabır gösterdim ama olmuyor olmuyor başka bir tavsiyen varmı yapacak birşey varmı isyan etmiyorum ama yoruldum herşeye inancım tükenmek üzere ezilen hep eziliyor zalimin zulmü hep devam ediyor ve onlara hiçbir şey olmuyor olan mazluma oluyor.
|
Kardeşim seni çok iyi anlıyorum, inan birçok kişinin başında ve benim başımda’da var ve insani o kadar çok tahrik ediyorlar ki anlatamam ve bunlar yaşını başını almış insanlar…. yalan, iftira,büyü itibar zedeleme,kötüleme hepsi var…
Şeytanlaşmiş insanlar, insan şeytanları gerçeği var . Ve bunlar cin şeytanlarindan daha tehlikeli.
Malik b. Dinar diyor ki :
“İnsan şeytanlar bana cin şeytanlardan daha etkili ve benim için kendilerinden korunması daha güç varlıklardır. Zira eûzu besmele çekerek, Allah’a sığındığım zaman, cin şeytanlar benden uzaklaşmaktadırlar. Halbuki insan şeytanlar bana musallat olur ve beni göz göre göre günah işlemeye sevk ederler.”
—————
İntikam almaya kalksak şimdi bunları döverken geberip gitseler Katil mi olalım ? Haklıyken haksız duruma mi düşelim? Ahiretimizi’mi yakalım ? Sen söyle. Bu pislikler yüzünden hapis mi yatalım ?
Geçen hocalara sordum, bunları dövsek șer’en sorun teşkil edermi diye inan fetva arıyorum.
Caiz olmaz dediler, mesul olursun dediler.
Kanunlarda kapı kapalı, Şeriat’a göre’de cezayı kendimiz veremiyoruz… şeriata göre hüküm verecek bir kanun sistemi’de olmadığı için maalesef insanlar zulme maruz kalmakta… Kısas yoluyla’da olsa insanlar hakkını arayamamakta..
İnsanın en çok ağırına giden bu işte, haklı iken zulme uğramış iken birşey yapamamak yada yapmamayı tercih etmemek kendini tutmak zorunda olmak.
Sizi çok iyi anlıyorum ama kendimizi tutmak zorundayiz … mümkün olduğunca sabır,sabır sabır ve beladan kaçmak lazım… Bu demek değildir ki korkaksın, demek değildir ki gurursuz’sun, onursuz, sun…
Şunu idrak ettim ve deneyimledim ki, Sabır etmek insana faklı kapılar açıyor sabır etmenin de mükâfatı var.
Pisliğin yakınında durmak görünce mide bulandırır, gözünü kapatsan kokusu gelir, gözünü,kulağını burnunu kapatsan dahi onun orada var olduğunu bilmek,düşünmek dahi huzursuzluk verir…
Mümkün olduğunca, imkanlar dahilinde uzak kalmakta yarar var…