Alıntı:
Koca Nickli Üyeden Alıntı
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Benim fikrime ''Önemsiz'' diye bilecek biri değilsin.Kimin '''Âlim'' ve ''Hakîm'' olduğunu bile bilecek biri değilsin.'İlmî,hikmetî bir konuyu konuşacak iseniz kişiselleştirmeyi imdi bırakın.
''Bid'at'' ile uzaktan yakından bir 'alâkası ve unsiyeti yok.Neden?Çün kim İslâm ile bağlantılı,ilişkili değil.Bunun adı ''Sinkıretizim(Bireşimcilik)''tir ve Asyatik bir davranıştır,tutumdur.Hîç kimise bu geleneğin,bu göreneğin İslâmda olduğunu sözlemedi.Gök Tanrıcılık ise bozulmadı.Geçmişte de ''Bir Tangrı/Bir Tengri'' deniliyor idi,bu gün de ''Bir Tanrı/Bir Tenri'' deniliyor('Arabcası ile ''Lâ 'ilâhe 'illallâh'').Muhammedîlik,Gök Tanrıcılık ile yaşamıştır,yaşıyordur,yaşayacaktır.Türkler,Muhamme dîlike,Gök Tanrıcılık ile berâber girdiler.Bunun da Îsevîlik ve Mûsevîlik ile uzaktan yakından bir 'alâkası ve unsiyeti yoktur.Lutfen dikey ve yatay okuyun.
|
göktanrıcılık bozulmadı diyen biri hem fikri olarak hem ilmi olarak hemde inanç olarak hiç bir şeyden haberi olmayan biridir ve o kişiye önemsiz diyen ben değilim islamdır, burada benim fikrimin önemi yok , burada islamın sözü İslam'ın dedikleri önemlidir
islam bozulmuş hiç bir dinin adetleriyle birleşmez birleşmeye ihtiyacı yoktur ve göktanrıcılık kökünden özünden bozulmuş bir inanç sistemidir
islamda olmayan her şey bidattır, özellikle bidatı seyyie ye bidat değil diyende itikadi olarak bozuk biridir, bunu ben söylenmiyorum islamın kendisi söylüyor,
aslında yanlış olan bidatı haseneyi, Bidatı seyyie yi bilmeyen biriyle konuşmak benim iç