Alıntı:
Horasan Nickli Üyeden Alıntı
Neden yaşamalıyım amacım ne olmalı çok para mı kazanmaya çalışmalıyım ünvan peşinde mi koşayım çok mu okuyayım evlenip yuva kurup çocuklar mu yetiştireyim hepsini dengede mi yapayım ama neden şu sıralar hiçbir şeyde motivasyon bulamıyorum arada artıyor bazen azalıyor diyorum ölümlü bir dünyada ne için bu kadar uğraşıyoruz ama sonra tekrardan bir şeyler oluyor garip bir döngü bazen diyorum kıyamet kopsa da rahatlasak bitse şu dünya hayatı ama
|
Çünkü insan para için, ünvan için, hatta sadece mutlu olmak için yaşamaz; manasını bulmak için yaşar. Bunların hepsi ancak daha büyük bir hakikatin etrafında anlam kazanır.
Asıl gaye, niçin var edildiğini unutmadan yaşamak ve bu fani hayatın içinden ebedî değeri olan bir insan olarak geçmektir.
İnsanı yoran dünya değil aslında; gayeyi vasıtada aramak. Çünkü kalp, ölümlü şeyleri mutlak gaye yapınca bir yerden sonra içten içe itiraz eder. Para, ilim, yuva, evlat, emek… bunların hiçbiri tek başına hayatın cevabı değildir; ama hepsi, insanı emanete sadakat, kulluğa derinlik ve hakikate yakınlık taşıyorsa kıymet kazanır.
Çünkü ömür, sahip olmak için değil, hakikate layık bir insan olmak için verildi.