Alıntı:
yardmisteyenkul Nickli Üyeden Alıntı
hocalarım şöye izah edeyim
|
Kardeşim, yazdıklarından oyunda olmadığın, gerçekten yandığın ve gözünü kararttığın belli. Evvela şunu söyleyeyim: Helalini istemen suç değil; fakat bir kalbi zorla kendine çevirmeye çalışman doğru yol değil. Çünkü sevgi, vefkle çizilen karelerle, GPT’nin yazdığı terkiplerle, gece saatleriyle, mühürle, cin ismiyle yahut sayılarla bağlanacak bir şey değildir. Kalpleri bağlayan Allah’tır; ama Allah, zorlamayı değil hayırlı olanı takdir eder.
Senin yaptığın işte birkaç problem bir araya gelmiş. Birincisi, GPT’ye vefk yaptırmakla havas işi olmaz. Bu iş, ebced hesabı görmekten ibaret değildir; usul, silsile, icazet, ehliyet ve hangi amelin neye dokunacağını bilmek ister. İkincisi, sen zikri zikir olarak değil, sevdiğin kişiyi tesir altına alma vasıtası gibi kullanmaya başlamışsın. Bu da kalbi yorar, zihni dağıtır, kişiyi Allah’a değil neticeye bağlar. Üçüncüsü, iş cin çağırmaya kadar gelmiş. Burada açık olayım: Bir kadın dönsün diye cin, tılsım, mühür, Şemharuş, Mürre, azamet, tasrif, uykuya girme gibi yollara razı olmak; aşk değil, kendini karanlığa teslim etmektir. Bu yolda fayda arayanların çoğu, muradını değil dengesini kaybeder.
Sen “haram bir şey istemedim” diyorsun; niyetin evlilik olabilir, ama niyetin helal olması yöntemi helal yapmaz. Bir insanın iradesine müdahale etmeye dönük işlere girdiğin anda çizgi bozulur. O kız sana açıkça “seni sevmiyorum” demiş. Bu söz acıtır, ama hükmü nettir. Buradan sonra yapılacak şey, sevdiğini zorla geri çevirmek değil; Allah’tan ya gönlünü ona hayırlıysa çevirmesini, değilse seni ondan kurtarmasını istemektir.
Bir de çok mühim bir şey söyleyeyim: “Bu kadar ağladım, bu kadar yaptım, demek Rabbim beni kapısından çevirdi” diye düşünme. Seni yoran şey, muradın olmaması kadar, ibadeti neticeye bağlaman olmuş. Allah’a yalvarman boşa gitmedi; ama sen onun karşılığını sadece “o kız geri dönsün” şeklinde görmek istiyorsun. Hâlbuki bazen en büyük rahmet, kulun elinden yanlış kapıları almasıdır.
Bu yüzden sana sert değil, açık bir yol söylüyorum:
Bu işi bugün burada kes.
Vefki de, tılsımı da, cin adlarını da, gece 2 ritüellerini de, “21 gün tamamlayayım mı?” düşüncesini de bırak. Hayır, devam ettirme. Boynunda taşıma, yastığa koyma, yeni bir şey ekleme, para isteyen hocalara da gitme. Ciğerin yanıyor diye her el uzatan şifacı olmaz; bazısı yanan yere yağ döker. Senin şu an ihtiyacın yeni terkip değil, zihnini ve kalbini bu bağdan çekmek.
Sen şu an sevdiğin kişiyi değil, kaybetme acını geri çevirmeye çalışıyorsun. Acıyı büyüyle değil, sabırla; teshirle değil, teslimle; zorlamayla değil, Allah’a sığınarak taşıman gerekir.
Burada ki hocalar, sana cin çağırmayı değil, ateşin içinden nasıl sağ çıkacağını söyler.