Alıntı:
yardmisteyenkul Nickli Üyeden Alıntı
hocalarım sizde bilirsinizki bu sözü kader gayrete aşıktır ben vefki sizin dediğiniz şekilde bozarım ama yani çaba gayret harcayamazmıyım yani elimden hiçbişey gelmezmi hocalarım celb ile gelsede geri mi gidecek yani hocalarım benim şuan tek istediğim elimden bişey geliyorsa yapmak istiyorum sevgimin emeğimin karşılığı bu değildi bence siz yinede en iyisini bilirsiniz sizi dinleyeceğim @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Şunu da bil istedim değerli kardeşim belli ki çok yanlış anlamışsın, kader celbe aşık değildir, kader cin çağırmaya aşık değildir, kader vefke aşık değildir, kader değişik usullere ve harama aşık değildir; kader gayrete aşıktır sözünde ki gayret de, kulun nefsini karanlık tasarruflara değil meşru esbaba sevk etmesi, iradesini edep ile kullanması, haramı elinin tersiyle itmesi, sebebe sarılırken müsebbibi unutmaması ve neticeyi zorlamadan Allah’ın hikmetine teslim edebilmesidir. Zira kaderin kapısı, hükmü değiştirmeye kalkışanların değil; sünnetullah içinde yürüyüp kesbini temiz tutan, nasibi hileyle çekmeye değil, hakkıyla beklemeye razı olanların önünde açılır.