Alıntı:
Svg Nickli Üyeden Alıntı
Kaderimizde yazılmış olan rızkımız bellidir. Peki zamanı belli midir? Yoksa bazı şartların, olayların gerçekleşmesine mi bağlıdır?
Mesela "bu kula piyangodan büyük ikramiye çıkacak" yazılı diyelim. Kul bundan haram diye ömrünce uzak durdu, sefalet çekti, yaşlandı ve bir gün bilet aldı, piyango çıktı, zengin oldu.
Gençliğinde bir bilet alsa yine zengin olacak mıydı yoksa o günün gelmesi mi gerekiyordu o bileti alması ve zengin olması için?
Veya "bu kulun toplam rızkı, eline geçecek para bu" diye yazılı ve kul buna ulaşacak bir şey yapmıyorsa ömrünce verilemeden kalan rızkı ölümüne yakın topluca mı verilir?
Bizi yerimizde bekleten de hareket ettiren de Allah olduğuna göre hareket edememek ve o rızıktan mahrum kalmak var mıdır? Yoksa o gün ve saatte gelecek olan rızık mutlaka başka yolla da olsa gelir mi?
|
Kaderde kulun attacağı bir adım ve o adımın bir vakti bile vardır.
Hiç bir şey kaderin önüne geçemez.
20 yol sefalet çekip sonra birden zengin olan biri tüh keşke daha evvelden bu işi yapsaydım gençliğimde zengin olur keyfime bakardım diyor halbuki bilmiyorki onun için yazılan kader böyledir.