Alıntı:
Saho Nickli Üyeden Alıntı
Sadece serotonin tedavisi çok gereksiz geliyor bana çok azdır mutlu olmayıp da motivasyon düşüklüğü ve yorgunluk yaşamayan.
Noradrenalin, insanı ayağa kaldırıyor. Vücuduna enerjinin geri geldiğini hissediyorsun.
Ki dirençli depresyonda SNRI daha iyidir. Tamamen sıralamadan dolayı başta böyle başlanır.
TPD 51. Ulusal Psikiyatri Derneği Basın Toplantısı
İntiharın En Sık Görülen Nedenlerinden Olan Depresyon ve Tedavisi
· İntihar girişimi olan veya intihar eden tüm hastaların yaklaşık %95’inde ruhsal bozukluk tanısı vardır. Bu rakamın yüzde 80 kadarı depresyon, yüzde 10 kadarı şizofreni ve yüzde 5 kadarı demans veya deliryumdur.
· 30 yaşın altındakilerde intihar ile ilgili stres etkenleri; ayrılma, reddedilme, işsizlik ve hukuki sorunlardır, hastalık stresi etkenleri çoğunlukla 30 yaş üstü intiharlar arasında sıktır.
· Duygudurum bozuklukları (depresyon ve bipolar bozukluk) intiharla en ilişkili olanlardır. İntihar kurbanlarının yaklaşık yüzde 60 ile 70 kadarı ölümleri sırasında önemli derecede depresyondadırlar. Bipolar bozukluk olan kişilerin arasında intihar nedeniyle yaşam boyu ölüm riski yaklaşık yüzde 15 ile 20 kadardır.
· Depresyon olan hastalar; ileri dönemde değil, daha erken dönemlerde intihara kalkışmaktadır.
· Depresif kadınlara kıyasla depresif erkek daha fazla intihar girişiminde bulunmaktadır ve eğer bekâr, boşanmış, dul veya sevdiği birinden ayrılmışsa depresif kişilerin kendilerini öldürme riski artmaktadır. Toplumda intihar eden depresif bozukluk hastaları genelde orta yaşlı veya yaşlıdır.
Prof. Dr. Ali Bozkurt Duygudurum Bozuklukları Çalışma Birimi
Ama bizi kurtaran ne oluyor biliyor musun? İman ve itikadımız buna engel oluyor, onu çok rahat anlıyorsun. Ya bu düşünceler hiç gelmiyor ya da istesen de yapamıyorsun.
|
depresyon hapı kullanmış biri olarak hepsinin yan etkisinde intihar etme isteği vardır 20 mg lik 30 mg lik kullandım depresyonumu azalttı bu arada intihar etme istediğini beynimi kullanarak atlattım çünki bunun bilincinde olursan üstesinden gelirsin psikoloğumda demişti intihar etme ve sinirlilik var mı diye bunun bilincinde olup alabilirsin yada psikolok sınav stresi için yazabilir depresyon ilacını