Alıntı:
Svg Nickli Üyeden Alıntı
Çok geçmiş olsun. Rabbim şifa versin.
Sizin annenizden alâkasız ben kendi sevgili annemi anayım biraz. Anayım da kendimi daha da sinir edeyim izninizle.
Annem şeker hastası, vitaminleri demiri düşük, kolesterolü yüksek, tiroid dengesiz. Bir sürü ilacı var. Ne hikmetse bu sorunları düzelmediği gibi gün geçtikçe başka hastalıkları çıkıyor. Midesinde de sorun var. Bir lokma yese rahatsız oluyormuş, hiçbir şey yiyemiyormuş. Hiçbir şey yiyemediği için bir türlü 75 kilonun altına inemiyor. Her ağrısında olduğu gibi bunda da hemen hastaneye gitti fakat endoskopide bir şey çıkmadı. Yıllar önce benim böbreğimde taş olduğu için hemen böbreği ağrıdı. Zaten şekeri de böbreğine vurmuş, tüm batın ultrasonda hiçbir iç organında sorun yok. Şekeri gözüne de vurduğu için gözlüksüz çok iyi görüyor. Benim mevsimlik gelip geçen alerjim olduğu için kendisinin çok ciddi astımı varmış ama ilaç kullanmıyormuş. Sesi bazen boğuk çıkar, tiroidden der, bir süre sonra sesi düzelir ve ben buna sevinip "aaa sesin düzelmiş ne güzel" dediğim an sesi hemen boğuk çıkmaya başlar. Öksürmesi var bi de. Aslında doktor o kadar da şurup verdi fakat öksürüyor. Neden acaba? Şişeler dolu durduğundan olabilir mi? Psikiyatriye de gitmiş, antidepresanlar kutularda duruyor. Huzursuz bacağı için ve kan sulandırıcı ilacını ise aksatmaz. Kan sulandırıcı ilacını bir gün almazsa kesinlikle felç olurmuş. Bacağı da ilaçsız uyutmuyor zaten. Şah damarı %10 tıkalı çıktı. Doktor şah damarına stent takacakmış da vazgeçmiş, nöroloji doktoruna git de ilacını değiştirecek, böyle idare edeceksin demiş. Gördüğüm şey ise parkyn yerine verilmiş parkipex oldu. İkisi aynı ilaç ve bacakla ilgili.
Yaaaa böyle işte...
|

kıyamam "pamuk hanım". Büyüklerimiz çoğunlukla böyle...
Bazen evham, bazen ilgi arzusu, bazen hastalık hastalığı, bazen sağdan soldan duyulanların etkisi, bazen taklit, bazen heves...
Allah başınızdan eksik etmesin.
Yetim ve öksüz biri olarak şu yaşımda başımda olsalar da kalburla su taşıyıp pamuklara sarsam isterim...
Gülüp geçin, üzmeyin tatlı canınızı hem zaten ağzınızla kuş tutup getirip avucuna koysanız bu hastalık işlerini çözemezsiniz. Batı tıbbı bile yetersiz kalır...
Çok şeker annenize hürmetlerimi size sevgilerimle...