Alıntı:
Erkanklc Nickli Üyeden Alıntı
Konu daha önce açıldı mi bilmiyorum yazdım çıkmadı neyse soruma geçmek istiyorum ağzımızdsn çıkan sözlerin kaderimize etkisi var mıdır ? Farkında olmadigimiz bir an dua kapılarımız açık oluyormuş ve söylediklerimize dikkat etmeliymisiz +
Olumlamalar falan ise yarıyor mu o halde bana boş bir uğraş gibi geliyor
|
sanırım marifetname isimli eserde geçiyordu eğer zamanınız varsa erzurumlu ibrahim hakkı hz. nin eserini okuyabilirsiniz her harfin ve kelimenin bir ruhaniyeti olduğu, ağızdan çıkan her sözün manevi bir form kazandığı anlatılır. Bu, sözün sadece ses dalgasından ibaret olmadığını, bir "tohum" gibi ekildiğini temsil eder.
sanırım bunun hakkında ibni arabide ağzınızdan çıkan sözlere dikkat edin demişti
Alıntı:
Parlakmafya Nickli Üyeden Alıntı
sanırım marifetname isimli eserde geçiyordu eğer zamanınız varsa erzurumlu ibrahim hakkı hz. nin eserini okuyabilirsiniz her harfin ve kelimenin bir ruhaniyeti olduğu, ağızdan çıkan her sözün manevi bir form kazandığı anlatılır. Bu, sözün sadece ses dalgasından ibaret olmadığını, bir "tohum" gibi ekildiğini temsil eder.
sanırım bunun hakkında ibni arabide ağzınızdan çıkan sözlere dikkat edin demişti
|
Peygamberimiz ise Allaha ve ahiret gününe inanan ya hayır söylesin ya da sussun sözü vardır bir diğer sözüde bazı sözler vardır ki kişi önemsemeden söyler ama o söz onu Allahın rızasına ulaştırır bazı sözler de vardır ki yine önemsenmeden söylenir ama kişiyi derin bir uçuruma sürükler