Alıntı:
Horasan Nickli Üyeden Alıntı
Başka alemlere gitmek oradaki yaşantıları örmek istiyorum ruhları melekleri cinleri başka binlerce alemlerdeki farklı canlıları Allahın yarattığı 7 katı gezmek oralarda iş yapmak canlılara yapılara yardım etmek görmek istiyorum buna ne deniyor bilmiyorum tayyi mekan mı zaman mı veya başka bir şey mi yapan var mı böyle bir şey yoksa bu tarz bir gezeyim çıkayım bakayım tarzı bir yükseliş mümkün değil midir ben dünyadan çok sıkıldım hiçbir şey çekici gelmiyo farklı şeyler yaşamak istiyorum ne yapabilirim.
|
Değerli kardeşim, “Başka âlemleri gezeyim, ruhları-melekleri-cinleri göreyim, yedi katı dolaşayım” tarzı bir gayb turizmi, dinin öğrettiği bir yol değildir. Hak yolunda aranan şey, perdeleri zorlayıp görünmeyeni seyretmek değil; kul olarak kendi perdesini inceltmektir. Evet, keşif, müşahede, sadık rüya ve bazı kalbî açılımlar olabilir; fakat bunlar talep edildiği için açılan kapılar değil, Allah dilerse verdiği halleridir. Onun için “çıkayım bakayım, gezeyim göreyim” diye aranan şey çoğu zaman marifete değil, hayale, vehme ve telbise çıkar. Hakikate yürüyen kimse âlemleri zorlamaz; kulluğunu doğrultur, kalbini temizler, Rabbinin açtığı kadarını edeble karşılar.