Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
en ahlaksız , en adi, kendisine küfreden, kendisini inkar edene bile Allah CC lütuflarda bulunuyor, nefes aldırıyor rızkını veriyor,yaşatıyor,
Allah bu kadar merhametli bu kadar iyilik yaparken , biz bir insan kötü diye onu lanetlemenşn sırt dönmenin dışlamanın Allah katıdaki hükmünü düşünmek gerekir...
|
Gönül gözün ne güzel açık..
Bugün tesadüfen bir manavda karşılaştığım 76 yaşında, bastonla bile zor yürüyen bir amcanın evine gittim. Eşi yok, yalnız yaşıyor. Bu adam tek yasiyor kıyafetini yikayan yoktur yemegini yapan yoktur diye, Yanımda nevresim, yastık, battaniye ve biraz meyve götürdüm. Yanilmamisim da.. Koca evde rutubet kokan tek bir odada kalıyordu. Oda da yorgundu, adam da...
Camı açtıktan sonra, Yatağını toplarken yastığının terden sırılsıklam olduğunu gördüm. Yeni yastığı koyup mis gibi nevresimi serince mahcup bir sesle bana dedi ki
Ama Ben içki içiyorum oğlum... Hastayım ya, acımı dindiriyor dedi.
Sanki yapılan iyiliğe kendini layık görmüyordu.
Kalbime çok dokundu..
Ben de Amca, ben kulum. Senin hesabını sormak bana düşmez. Her kişi kendi yaptigindan sorumludur, sen yemek yapamadigindan ve eşin olmadigindan karnını meyveyle doyurmaya çalışan bir adamsın, elinden temizlik yapmakta gelmiyor.. Allah bizi boş yere karşılaştırmadı dedim. Allah seni düsündü beni buraya gönderdi.. beni hizmete layık gördü dedim.
Bir süre sustu. Sonra: Ben zengindim, iki dükkânım vardı, battı bu hale düştüm dedi.
Dedim ki: Dünyadan kim ne götürmüş amca... Bir tek yaptığın iyiliği goturursun, Bir Allah razı olsun desen yeter dedim.
Allah razı olsun dedi sagolsun
Velhasıl kelam...
Bu amcanın iki oğlu var, ama bakanı yok. Akrabaları var, ama arayanı yok. Her cuma “Allah yakın akrabaya bakmayı emreder” diye hutbe dinleyen insanların, kendi yakınını bu halde bırakması insanın içini acıtıyor.
İyilik tek erzak kolisiyle mi parayla mı oluyor..
Arada bir gelip bu adam eşyaları toplayamaz bir toplayinsana. Kıyafet yikayamaz bir yikasaniza. Yemeği dışarıdan söyler veya belediye getirir kimin nasibini vermemiş yüce Allah..
Küçükken anne baba, Allah’ın merhametinin kul üzerindeki ilk tecellisidir.malesef rahmetli olduktan sonra kıymet bilinirm Büyüyünce de bazen bir kul, başka bir kula Allah’ın bu merhametini hatırlatır.
Kim bilir... Bu hatırlatilan duygu Belki bin nasihatin açamadığı kalbi bir iyilik açar. Belki insan doğru yolu bir sözle değil, gördüğü merhametle bulur.
Yazmamın sebebi ve konuyu açma sebebim.
Belki bir Allah dostunun yorumlardan ve olanlardan dünyaya bakış açısı değişir.
Selamla..