Alıntı:
Mehmet Efe Nickli Üyeden Alıntı
Amaç burada şahsa laf etmek değil bozuk görüşlerni Ümmete anlatmaktır. Ve doğru olan da budur. Dini yenş öprenen insanlar bunların yplundan giderse ne olacak?
|
Bir insanda yeterli akıl varsa her duyduğuna, gördüğüne inanmaz; doğruyu yanlışı ayırabilir ve inanmadığı güvenmediği kimsenin yolundan gitmez. Mutlaka bir insana veya bir cemaate bağlanmak gerekmiyor. Bir insan veya cemaat seviliyor diye doğruyu anlatacağı anlamına gelmez. Çok yanlışa saptıranlar var. Sevilenin her dediği doğru değildir.
Dinimi öğrenirken kimsenin aklıyla hareket etmedim, kimseye sormadım, kimseyle konuşmadım, cemaate tarikata bağlanmam da mümkün değil zaten. Ne öğrendiysem Kur'an'dan, hadislerden, tefsirlerden öğrendim. Namazı abdesti ilgili kaynaklardan öğrendim.
Dini yeni öğrenenler de bunlardan veya başka üç beş kişiyi dinleye dinleye doğruyu yanlışı ayırırlar herhalde.
Kişi genelde ergenliğini atlatana kadar aklı beş karış havadadır zaten, kimi sevse onu doğru zanneder. Sonra doğruyu bulur. Bazısı da inatla yanlışın peşinden gider çünkü taparcasına seviyordur, gerçeği görmeyecek kabul etmeyecek kadar kördür.