Alıntı:
murakip Nickli Üyeden Alıntı
Efdallik başkadır, üstünlük başkadır. Bunu sağlayan da ilahi takdirdir.
Ebubekir Sifil ne zamandan beri itikad rehberi oldu, kendisi araştırmacı bir gazetecidir. Ben itikadımı Ebubekir Sifil'in yargılarına göre değil Kur'an ve Sünnet'e, 4 mezhep imamına göre alıyorum. Türkiye'deki üç beş tane adam dışında kimse İbn-i Teymiyye hakkında ehl-i sünnet dışı demiyor bilakis Şeyhülislam diyor ümmetin neredeyse çoğunluğu.
Muhaysini'ye de kurşun sıkmadı diyorsun, yazık günah insan bunu söylerken Allah'tan korkar. Gizli selefidir demişsin, selefilik ne zamandan beri ehl-i sünnet dışı oldu? Sen benimsemeyebilirsin, ama ehl-i sünnet dışı diyemezsin. Ki esasında hepimiz selefin yolundayız, sadece siz fıkra fıkra bölüyorsunuz ümmeti.
Boşverin hocam, bu arkadaşın kaynakları aşağıdaki imamlardan daha kesin ve muteber sanırım.
İmam Ahmed b. Hanbel ise şunları söylemiştir:
“İstiva / istivanın hakikati, insanların tasavvuru gibi değil, Allah’ın haber verdiği gibidir / onun murat ettiği şekildedir.” (el-Burhanu’l-müeyyed, 24)
Bir adam, İmam Malik (Rahmetullahi Aleyh)’e Allah’ın Arş’a istivası hakkında:
−Peki, nasıl istiva etti? diye sorunca başını öne eğdi ve kendisini ter bastı.
Akabinde:
−İstiva bilinmeyen bir şey değildir, fakat niteliği akıl ile bilinemez. Ona inanmak farz, onun keyfiyeti hakkında soru sormak ise bid’attır. Ben senin ancak bir bid’atçı olduğunu zannediyorum, dedikten sonra adamın meclisten çıkarılmasını emretti.”
Zehebi el-Uluv 141-142, Ebu Nuaym Hilyetu’l-Evliya 6/325-326, Lalekai 664, Beyhaki el-Esma ve’s-Sıfat 408
|
Kimmiş o teymiye için Şeyhuk İslam diyenler? Sana dedim ki imas beye attığım yazıyı oku. Onlarca tenkid eden Âlim ismi yazarız Elhamdülillah. senin teymiye in sinek kanadı olayını git araştır sinre gek bir daha yaz. kendisi mücessimedir.
1. İmâm-ı Azam Ebu Hanife (ö. 150/767): "Allah, mekândan münezzehtir. Zira mekân, yaratılmışların a'sına (asıl, öz) ait bir sıfattır. Allah ise ezeli ve ebedidir." (Fıkh-ı Akbar, 1/5)
2. İmâm-ı Malik (ö. 179/795): "Allah, mekândan münezzehtir. O, her yerdedir, fakat mekanla sınırlı değildir." (el-Muwatta, 1/10)
3. İmâm-ı Şafii (ö. 204/820): "Allah, mekândan münezzehtir. O, her şeyi bilen ve her şeye kudretidir." (Kitab-ı Risale, 1/5)
4. İmâm-ı Ahmed (ö. 241/855): "Allah, mekândan münezzehtir. O, her yerdedir, fakat mekanla sınırlı değildir." (Usul-i Din, 1/10)
İmam Şafi Allah arşta diyenlerin küfür içinde olduğunu söylüyor kaynakt NECMÜL muhtedi ve RECMÜL MÜ'TEDİ. Sence biz kaynaksız yazı yazar miyiz?
Selefilik ne zamandan beri Ehli sünnet oldu? selfilik son 2 asırdır ortaya çıkmış bir şey. Haricilik ne zamandan beri selef yolu oldu?
Alıntı:
HâmûŞî Nickli Üyeden Alıntı
İbnü’l Arabî “okuma” demiyor; “anlamadığın yere hükümle saldırma” diyor. “Ehil ol, mizanla oku, bilenin terbiyesiyle yaklaş” diyor. Bu inceliği kaçıran, Hazret’in sözünü değil, kendi zannını konuşmuş olur.
|
Evet İbni Arabi Hazretleri manevi makami yetmeyenlerin kendi kitaplarını okumasını istemiyor ben aksini iddia etmedim
Alıntı:
Saho Nickli Üyeden Alıntı
"Ehli Sünnet Medya uygulmasına bakabilirsiniz."
"Eğer niyetiniz gerçekten öğrenmekse telegramda kanal ismi verebilirim"
Bak zaten yolunu yapmışsın ki salağa yatmana gerek yok, ne halt olduğun buradan belli oluyor.
Tabii ki ben karar vereceğim senin ümmete faydalı olup olmayacağını; buraya gelip milleti "bu liste bidat ehlidir aksini düşünene hodri meydan" diyebiliyorsan
üstüne karşı çıkacaklardan da delil ile konuşmasını isteyip senin delilsiz paylaşman aslında senin niyetinin emri bil maruf olmadığını göstermektedir.
Sanırsın bu isimlere ilk reddiye yapan kendileri, 2 videodan ne oldukları belli oluyor zaten.
|
Haddini bil önce. Sen beyinle Ümmete faydalı bir işe karşı geleceksin ki? Listede bidat ehli olduğuna inanmadığın adamlar kimler ? Ehli sünnet velcemaat nedir biliyor musun? Kimi savunduğunu yaz sana ona göre cevap vereyim