Alıntı:
ilimtalebesi1 Nickli Üyeden Alıntı
1)İmam Caferi Sadık aleyhisselam şöyle buyurdu: “İmam Mehdi’ye izin verildiğinde Allah onu İbranice ismi ile çağıracak ve ashabı onun için hazırlanacak.
2)Hz. Mehdi (as)'nin boyu, posu sanki Ben-i İsrail ricalindedir. ?(El-Kavlu-l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, 36 29)
3)İsrail'in kuzeyden gelecek bir güç (aslan) tarafından yıkılacağı iddiası, genellikle Tevrat'ın Yeremya bölümündeki kehanetlere atıfta bulunan, Orta Doğu'daki jeopolitik gerilimler ve dini anlatılarla şekillenen bir söylemdir
Kaynaklar burda hocam.
Hocam ben artık dinimi Allah'a olan sevgimin azalmasından korkuyorum.Allah lanetlemiş diyorlar ama nedense bütün dünyayı onlar yönetiyor heryerde adamları paraları güçleri var.Allah nasıl lanetlemiş bunları yedikleri önünde yemedikleri arkasında
|
Bu kaynaklar için @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @Hâmûşî hocalarımızı etiketleyeyim.
Kendileri gerekli açıklamada bulunurlar.
O halde sen firavunu görmüş olsaydın imanını terk edecektin demekki.
Allah dünya malını dünya nimetlerini herkese verir özellikle sapkınlara ama ahiret nimetlerini yalnızca sevdiği kullarına .
Allah kafirlere daha çok azması için fırsat verir.
İmkan tanır. Çünkü onların dünya hayatına aldanıp dahada azıtıp sapıtmasını ister ki cehennemi tam manasıyla hak etsinler ve En ağır azaba tutulsunlar .
Vallahi yahudiler o kadar korkak ve o kadar ahmak insanlarki eğer onlara gönderilen peygamberler Allah’ın bir lütfu merhameti olarak onlara ticareti öğretmemiş olsaydı vallahi billahi tallahi şimdi çöllerde ebu cehil karpuzu yiyorlardı.
hz Musa Tevrat’ın indirilmesi için Allah’ın emriyle tur dağına çıktığında 40 gün orada kaldı Gökten Tevrat indirildi bir bütün olarak.
Hz Musa 40 gün sonra dağdan inince şok geçirdi gördüğü manzara kavminin bir ineğe tapıyor olmasıydı.
Düşün artık asanın yılana dönüşmesine,
Denizin yarılıp devasal surlar gibi yükselmesine,
Gökten helvalar ve bıldırcınlar indirilmesine
şahit ve tanıklık olan millet hz Musa’nın 40 günlük yokluğunda ineğe tapmaya başlıyor.
Sence Allah bunları dünya malıyla ödüllendiriyormudur yoksa onların bu dünya malıyla daha çok sapıtacağını bildiği için onlara bir tuzakmı hazırlıyordur?
Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.
Allahın tuzağı büyüktür Allah’ın gazabı elimdir.
Ben bir şeyler yazana kadar hocalarımız zaten cevap yazmışlar. Görmedim kusuruma bakmayın