Alıntı:
Palizat Nickli Üyeden Alıntı
Abi Şeyh Nazım evliyaydı yani öyle düşünüyorum ama bu silsileyi devam ettirenlerde bir gariplik var Şeyh mehmet efendi falan biraz garip bir insan kıbrısileri zamanında çok araştırmıştım çoğu sohbetlerini zikirlerini dinledim gidilecek biryer değil ama anlamadığım kısım arkadaş tarikattan ayrılınca tarikatin başındaki kişi ruhanimi görevlendiriyor musallat olması için yoksa başka bir nedeni falanmı var
ayrilmasin diye musallat gonderiyorlar
hocam benim anlamadığım kısım burası kişi evliya ise niye caiz olmayan bir işlem yapılsın orayı anlamadım.
3 ihlas 1 fatiha hediye olarak değilde evliya olduğu için manevi yardım talebi için.
|
Ben hiç bir tarikata yakınlığım bağlılığım yok, o yüzden şu şöyledir demek istemiyorum, fakat tarikatlar eski tarikatlar değil hepsi holdingleşme ve para peşine düşmüşler, ve işte görüyoruz para için birbirlerini parçalıyorlar,
Evliyalık çile çekmektir davasının uğruna savaşmaktır, suratında davasının izlerini taşımaktır, saraylarda oturarak akşamları kuzu kaburga dolması yiyerek, kolalı gömlek yakası gibi ütülü pürüzsüz suratla evliyalık olmaz, hele bir bak bundan önceki evliyaların hayatına nasıl yaşamışlar...