Alıntı:
murakip Nickli Üyeden Alıntı
Kaybolmak derken anlayamadım, ilk kez geldiğiniz bir şehirde kaybolmanız normal çünkü yer bilmiyorsunuz görmediniz falan. İlk birkaç gün etrafı keşfedin, navigasyon falan kullanın Google Haritalar ve Yandex Maps var bunları kullanmak lazım. Sonra öğrenirsiniz zaten yavaş yavaş.
|
Onu ben de anlamadım. Dilini bilmediği bir ülkeye gidip de kaybolsa anlarım. Diyarbakır Türkiye'de, dil Türkçe, levhalar Türkçe, kendi Türk. Sorun ne?
Yoldan geçene sorabilir, yanında telefon yoksa birinden isteyebilir; hastane, okul gibi bir kamu binası gördüğünde girip sorabilir. Bir insanın kendi ülkesinde kaybolması için ya dağa çıkması ya da ormana girmesi lazım. Orada bile kaybolmak zor. Mutlaka bir çıkış bulunur.
Tek başıma o kadar şehre gittim. Çoğunda akıllı telefonum yoktu. 2016'da o kalabalık İstanbul'da Merter'de misafirhanede 3 gün kaldım. Bu sürede metrolara, tramvaylara, otobüslere bindim; bir sürü tarihi yer gezdim, çok yer dolaştım. Orada da akıllı telefonum yoktu. O karmaşada kaybolmadım. Kaybolunmaz.