havas ilmi el verme
Merhabalar öncelikle bir arkadaşım tavsiyesi üzerine bu siteye geldim bizim aile içi bir dostumuz var zamanında annem küçükken ağır musallat yaşamış kurtarmış resmen öz dedem gibi bu kişi havas ilmi ile uğraşıyor her dalında geçen işten gelirken evine çağırdı beni kendisi evlenmiş eşi vefat etmiş annem biliyor neyse çocuğu vs yok bana dedi açık söylücem yaşım ilerledi 92 yaşına geldim hatta 93 yaşına gircem sana bu ilmi öğretcem el vercem benim dostlarımı kabul etmeni istiyorum dedi ömrüm yettiğince sana öğretcem bu ilmi bu gücü ilmi kötüye kullanmıcağını biliyorum dedi bu zamana kadar hep takip ettirdim baktırdım dostlarım ile istişare ettik onlarda kabul ettiler git bir düşün dedi daha 2 gün önce şuan hala onu düşünüyorum yanlız bana dedi arapça sayılar 1 den 100 e kadar ve arapça yazma anlama okuma bilmen lazım diye geri kalanları o öğretecek aramice süryanice kendisi öğretecek neyse bu ilim için kuran i kerim arapçası mı bilmem lazım yoksa günlük arapça mı temel veya orta düzey mi kendisine sordum yaşlılığına veriyorum o nedir öyle diyor arapça arapçadır sizde bir de kuran i kerim arapçası ve normal arapça mı var bir de temel düzeyde mi bilmem lazım bunları bu ilimde yetecek kadar yoksa orta düzeyde mi tabi arap ülkesine gidip orda yaşamıcam ilim için soruyorum kafam çok karışık ne yapcam nasıl yapcam hemen karar verme dedi düşün dedi 1 hafta bana bu hocamız hem zahiri hem batıni biliyor bu zamana kadar bir çok kişi geldi hiç birisine elinden tutup öğretmedi hep diyordu ben bu ilmi kendim ile beraber mezara götürcem diye fas iran ırak suudi arabistan mısır buralarda bu ülkelerin en iyi üstadlarından kendisi eğitim almış birisi iran doğumlu bizde bu ilim genel olarak 10 yaşına bastığında başlar ailede dedi kendisi ne kadar süredir ilimde diye söylüyorum kafam dediğim gibi çok karışık bir de şu arapça işini burdaki kişilere soruyorum günlük standart arapça mı kuran arapöçası mı eğitimi almam lazım bir de başlangıç ve ilerletebilmek için temel mi yoksa orta düzey mi eğitim almam lazım kalbim öğrenmek istiyorum kafam aklım kendi mesleğim var iyi ona devam etmek istiyor ikilemde kaldım yorumlarınızı merak ediyorum sizinde
|