Alıntı:
Cennet'ül Meva Nickli Üyeden Alıntı
Hayırlı olsun demek isterdim hevesinizi de kırmak istemem ama çok üzüldüğüm bir durum kafeste kuş besleme işi. Bizde evde denedik bir zamanlar bilincsizce. Sana su kadar soyleyeyim var olan da gitti. Bi bereketsizlik oldu. Ne zaman bıraktık ozaman rahata erdik. 7 yıl bizimke yasadı bi tanesi. Mümkün olduğunca kafes dışında tutmaya çalıştım. Ucmasina izin verdim. Düşünsene kanatlarin var dünyanın en güzel renklerine sahipsin ama kafese mahkûm ediliyorsun neden insanoglunun gönlünü oyalayasın diye. Tamam bu kuşlar dogada yaşayamıyor vs vs. Ama zaten onu dogal yerinden koparan insan. Çok iyi düşünmüşsün is kurmak istemissin helalinden anlıyorum ama naçizane tavsiyem bu işe girmemeniz ama çok da heves etmissiniz yasamadan tecrübe edemezsiniz hayırlı olsun diyeyim kardesim
|
Çok sağolun kardeşim.
Bende aynı sizin gibi düşünüyorum.
Onlar kafeste kaldıkça vicdan azabı çekiyorum.
Bu yüzden evin bir odasını onlara kafessiz salma yaptım. Odada özgürce uçabilecekler birbirleri ile sosyalleşebilecekler.
Benimde en korktuğum şey bereketsizlik olayıdır.
Ana inşallah bir sıkıntı olmaz
Alıntı:
Besa19 Nickli Üyeden Alıntı
muhabbet kuşunun bu halleri aslında sana bir mesaj veriyor psikopat olduğu için değil hormonları tavan yaptığı için böyle davranıyor özellikle dişi kuşun kilo alması kuyruğunu aşağı indirip titretmesi ve sürekli bir şeyleri parçalaması tamamen yumurta hazırlığında olduğunu gösteriyor şu an kafeste olmasalar bile kendine güvenli bir köşe yani bir yuva kurmaya çalışıyor yemliğe girmeye çalışması da orayı en güvenli çukur olarak görmesinden kaynaklanıyor erkek kuşu yanına yaklaştırmamasının sebebi ise bu süreçte çok stresli olması ve alanını koruma içgüdüsü yuvalığa girmemesi normal çünkü kuşlar bazen yeni yerleri güvenli bulmazlar ama içgüdüleri onu her şeyi kemirmeye ve parçalamaya iter bu dönemde ona kalamar kemiği ve taze su desteği verip fazla rahatsız etmemen en doğrusu olacaktır çünkü o şu an sadece kendi dünyasında bir hazırlık içinde ve etrafındaki her şeyi potansiyel bir yuva malzemesi olarak görüyor bu süreçte onu korktuğun odaya salmaman iyi bir fikir olabilir çünkü dikkati dağınık olduğu için sağa sola çarpıp kendine zarar verebilir biraz sabırlı olursan yakında yumurtaları görebilirsin. Yeni isinde basarılar
|
Çok teşekkür ederim besa çok sağol.
İnşallah yumurtlar çok istiyorum merakla bekliyorum.