Alıntı:
Zeynebbk Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar. Ekim ayında bir kuyumcudan sipariş üzerine bir bilezik aldık ve parasını peşin olarak gönderdik. Bize atölyede ördürüp teslim edeceğini söyledi. Ancak birkaç hafta boyunca "daha gelmedi", "henüz bitmedi" gibi bahanelerle bizi oyaladı. Yaklaşık bir ay sonra da ürünleri teslim edemediği için hakkında yapılan şikayetler üzerine hapse girdi ve bir ay içeride yatıp çıktı.
Biz merhametimizden dolayı kendisini şikayet etmedik. Şu an dükkanında çalışmaya devam ediyor fakat bizim altının ödeme tarihi sürekli bahanelerle erteleniyor. Piyasaya çok borcu olduğunu biliyoruz, bize de ödeyeceğini söylüyor ancak şikayetçi olmadığımız için sanırım bizi pek hesaba katmıyor. Aslında mahkemeyle uğraşmamak ve merhametimize yenik düştüğümüz için yasal yollara başvurmadık. Ailesi bu duruma çok üzülüyor; daha önce annesi ve ablasıyla telefonda konuştuğumda çok ağladılar ve "kendini mahvetti" dediler. Onlarla olan bu samimiyetimiz yüzünden de gidip şikayet edemiyoruz.
İnternette şöyle bir uygulama gördüm: Herhangi bir kimseden dilediğinin kabul olması için sağ avuca "Heb hüve lahün layün lame" kelimeleri yazılıp 15 kere okunuyormuş. Sonra o kişinin yanına gidip avucunuzu açtığınızda dileğiniz kabul oluyormuş. Tabii en başta bu uygulamanın başarılı olması için tüm kalbinizle inanmanız gerektiği de yazıyor. Sizce bunu yaparsam ödemesini yapar mı? Veya hakkımı alabilmek için ne okumalıyım, bana verebileceğiniz başka bir tavsiye var mı?
|
bir şey okuyarak birinden bir hak almak çok zor, okumayla hakkını alanı hiç görmedim ,
internette uydurma bir hikaye var , sağ avucuna Heb hüve lahün layün lame yazıp alacaklı olduğun kişinin yanına gidip avucunu açarsan hakkını alırsın , diye bir dafsata var ama hiç aslı yok,
eğer öyle bir şey olsaydı ülkede 25 milyon icra dosyası olmazdı , her alacaklı avucuna
Heb hüve lahün layün lame yazar gider alacağını alırdı
bu arada kelimelerde niyeyse latince yazılıyor...