Vakıa suresi rızık için her türlü etki eder. Yüzyıllardır vakıa suresinin hikmetinden sual olmamış da bugün mü oluyor ben anlayamadım?
1- Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in sabah namazlarında Vâkıa sûresini okuduğuna dair rivayet sahih kabul edilmiştir (Müsned, V, 104; a.e. [Arnaût], XXXIV, 504-505; İbrâhim Ali es-Seyyid Ali Îsâ, s. 323).
2- Abdullah b. Mesud (r.a.)'ı ölüm hastalığında ziyaret eden Hz. Osman:
"Sana beytülmalden bir bağışta bulunulmasını emredeyim mi?" diye sorar. İbn Mesud buna ihtiyacı olmadığını söyler. Osman (r.a.):
"Senden sonra hiç olmazsa kızlarına kalır" deyince İbn Mesud (r.a.):
"Sen kızlarımı merak etme. Ben onlara her gece Vâkıa sûresini okumalarını öğrettim. Zira ben Resûlullah (s.a.s.)'in «Her kim her gece Vâkıa sûresini okursa ona fakirlik dokunmaz» buyurduğunu işitmiştim" der. (İbn Hanbel, Fedâilü's-Sahâbe, II, 726)
3- "Her gece Vâkıa sûresini okuyan kimse fakirlik çekmez" meâlinde (Zemahşerî, VI, 40; Beyzâvî, IV, 240) Resûl-i Ekrem'e nisbet edilen hadisin sahih olmadığı belirtilmiştir (Zemahşerî, VI, 40-41 [neşredenin notu]; M. Nâsırüddin el-Elbânî, I, 45-46, hadis nr. 290; İbrâhim Ali es-Seyyid Ali Îsâ, s. 323-324).
“Her kim her gece Vakıa suresini okursa ona asla fakirlik isabet etmez." anlamındaki rivayetini İbn Asakir, İbn Merdüye, Ebu Ubeyd, Ebu Yala, Beyhaki rivayet etmiştir. (bk. Suyuti, ed-Dürr-ül Mensûr, Vakıa Suresi)
Arapça metni şöyledir:
من قَرَأَ سُورَة الْوَاقِعَة كل لَيْلَة لم تصبه فاقة أبدا
Bu rivayetin senedinde geçen bazı ravilerin zayıf, senedinin münker (kabul edilemez) ve kopuk, metnin de münker (kabul edilemez) olduğu ifade edilmiş, dolayısıyla bu hadisin zayıf olduğu konusunda Ahmed b. Hanbel, Ebu Hatim ve Oğlu, Darakutni, Beyhaki ve diğer alimlerin ittifak ettikleri bildirilmiştir. (bk. Feyzü’l-kadir, 6/201, no: 8942; İbrâhim Ali es-Seyyid Ali Îsâ, el-Ehadis, s. 323-324)
4- Abdullah b. Abbas’tan rivayet edildiğine göre Hz. Ebu Bekir, Resulullaha erken sayılacak bir yaşta saçlarına ak düşmesinin sebebini sorunca o da “Beni Hûd, Vâkıa, Mürselât, Amme yetesâelûn ve İze’ş-şemsü küvvirat sûreleri ihtiyarlatmıştır.” cevaben vermiştir. (Tirmizî, Tefsîr, 56/6; İbrâhim Ali es-Seyyid Ali Îsâ, s. 322)
Okuyun kardeşim, ister her sabah ister her gece, ister hem her sabah hem her gece, ister 41 kere bir oturuşta, ister her gün arttırarak 40 gün boyunca okuyun. Olmadı 41 Vakıa okuyan kişileri dinleyin.
Mutlaka faydasını göreceksiniz. Ben çok tecrübe ettim daima yardımımı aldım. Sabrederseniz mükafatını alırsınız.
İnanmak en önemli şeydir daima...
Allah dualarımızı kabul etsin
|