Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
el verme ayrı icazet ayrıdır,
havas ilminde icazet vardır
ocaklıkta şifacılıkta el verme vardır
havas ilminde bir talebe hiç bir zaman hocası yaşadığı sürece hocasının gücüne erişemez,
havas ilminde hiç bir zamanda hocanın tüm varlıkları talebeye geçmez, hoca varlıksız kalırsa per perişan olur soytarıya döner
|
Efendim Ben hocası öleni kast etmiştim .
Hoca hayattayken varlıkları talebeye geçmez bilirim. El verildikten sonra hoca hayatta iken talebesine riayazat ve halvet şartı koşar.
Sanırım halvetten sonra hocanın varlıklarından bir kısmı kişiye gidip gelmeye başlıyor.
Ama yanılıyorda olabilirim.
Hocanın varlıkları talebeye geçerden kastım emir altına girer manasında değildi. Hoca ölene kadar sadece yol yordam gösterirler diye biliyorum.
Hocanın ölümünden sonra kişinin hizmetine girerler.
İşte üstadın güçlüsü en maharetlisi böyle olur.
🖤
Efendim herkeste sizdeki gibi düzine düzine varlık yok ne yazıkki.! Kiminde 2-3 tane kiminde 1 tane var.
Onunda tamamı geçmiyorsa vay talebenin haline 😁 😁 😘
Alıntı:
selim25 Nickli Üyeden Alıntı
El yine daha basit kaliyri
Önceki mesajda yanlış yazmışım
O zaman el daha basit kalıyor süre bakımından ama benim merak ettiğim bir terkiple verilebiliyor mu
Misal izinle verilen bir uygulamayı yapınca varlıklar üzerinde hüküm sahibi olmak
Bunun hakkında fikrin varmı detayına inersek işin?
|
Olur mesela sadece bazı kasemler için de icazet verilebiliyor. Ama başka bir işe giremezsin o kasemle amel edebilirsin onunda 15-20 günlük eğitimi var . Hocanın yanında yine eğitim görmek şarttır. Uzaktan olmaz