Alıntı:
Vazgecmeyen Nickli Üyeden Alıntı
Yorumunuz çok cahilane yazılmış bir yorum bir kere yaptığınız karşılaştırmalar bir birinden çok zıt düşünmeden yazıyorsunuz bide mantıklı cevap verdiğinizi sanıyorsunuz.
1-Doğum zaruri bir şeydir zaruri bir şey ile tüp bebek gibi zorunlu olmayan keyfi çoçuk yapma isteğini bir tutuyorsunuz. Hamile olan birinin doğum yapması zorunludur sizin çoçuk olmuyor diye tüp bebek yapmanız zorunlu bir şey değildir.
2- Daha bu kadar basit bir şeyi ayırt edemeyip yorum yazıyorsunuz kendinizi haklı sanıyorsunuz yazdığınız şeyleri düşünerek yazın ölüm kalım zorunlu haller ile allah’ın bir bir nimeti olan dilediğine verdiği dilediğine vermediği bir şeyi aynı kefeye koyup bir tutuyorsunuz
3- Bu kadar basit bir şeyi ile idrak ve ayırt etmede sıkıntı yaşıyorsunuz lütfen daha ağır değil gerekmedikçe hiç bir şey yazmayın siz bence
|
Bana cahil diyene bak, idrak ve ayırt etmede sıkıntı yaşıyorsun diyene bak.
"tüp bebek gibi zorunlu olmayan keyfi çoçuk yapma isteği" cümlesini yazabiliyor.
Kim o, eşi varken ve onunla doğal yollardan bebek sahibi olabiliyorken keyfî olarak gidip o kadar sıkıntıya zahmete katlanan akılsız?
Eşi olmayıp gidip sperm bankasından hamile kalanlardan bahsediyorsak ben onları da kınamıyorum. Evlenememiştir veya evlenmiştir anne olamamıştır, anne olmayı çok istediğinden de bu büyük günaha girmeyi göze alıp gidip sperm bankasından hamile kalmıştır. Bu bile keyfî bir şey değil.
Bir gün kendi başınıza veya aileden birinin başına geldiğinde anlarsınız.
20 yıl çocuk sahibi olmak için çabalayıp, evlat özlemiyle denemedikleri yol kalmayan insanlar var. Keyfî mi bu?