Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.05.26, 13:58
murakip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murakip murakip isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Forum Puanı: 219
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Hizb-ul Hakaik'ten Dualar - "İstiğfar ve Dua"

Bediüzzaman Said Nursi'nin derlediği, Hizb-ul Hakaik'te yer alan, Şeyh Abdülkadir Geylani Hazretleri (k.s)'den bize ulaşan çok kıymetli bir "İstiğfar ve Dua"'dır.

Her okuduğunuzda başta Abdülkadir Geylani Hazretlerine, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerine Fatiha göndermeyi, bu paylaşımı yapan kardeşiniz olan bana da hayır dualar etmeyi unutmayınız. Allah istiğfarlarınızı kabul etsin.

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ*
اِلٰه۪ى اَلذُّنُوبُ اَخْرَسَتْن۪ى ٭ وَ كَثْرَةُ الْمَعَاص۪ٓى اَخْجَلَتْن۪ى ٭ وَ شِدَّةُ الْغَفْلَةِ اَخْفَتَتْ صَوْت۪ى ٭ فَاَدُقُّ بَابَ رَحْمَتِكَ ٭ وَ اُنَاد۪ى ف۪ى بَابِ مَغْفِرَتِكَ بِصَوْتِ سَيِّد۪ى وَ سَنَدِى الشَّيْخِ عَبْدِ الْقَادِرِ الْكَيْلَان۪ى وَ نِدَٓائِهِ الْمَقْبُولِ الْمَاْنُوسِ عِنْدَ الْبَوَّابِ ٭ بِيَا مَنْ وَسِعَتْ رَحْمَتُهُ كُلَّ شَىْءٍ ٭ وَ يَا مَنْ بِيَدِه۪ مَلَكُوتُ كُلِّ شَىْءٍ ٭ وَ يَا مَنْ لَا يَضُرُّهُ شَىْءٌ ٭ وَ لَا يَنْفَعُهُ شَىْءٌ وَ لَا يَغْلِبُهُ شَىْءٌ ٭ وَ لَا يَعْزُبُ عَنْهُ شَىْءٌ ٭ وَ لَا يَؤُدُهُ شَىْءٌ ٭ وَ لَا يَسْتَع۪ينُ بِشَىْءٍ ٭ وَ لَا يُشْغِلُهُ شَىْءٌ عَنْ شَىْءٍ ٭ وَ لَا يُشْبِهُهُ شَىْءٌ ٭ وَ لَا يُعْجِزُهُ شَىْءٌ ٭ اِغْفِرْل۪ى كُلَّ شَىْءٍ حَتّٰى لَا تَسْئَلَن۪ى مِنْ شَىْءٍ ٭ يَا مَنْ هُوَ اٰخِذٌ بِنَاصِيَةِ كُلِّ شَىْءٍ ٭ وَ بِيَدِه۪ مَقَال۪يدُ كُلِّ شَىْءٍ ٭ وَ يَا مَنْ هُوَ الْاَوَّلُ قَبْلَ كُلِّ شَىْءٍ ٭ وَ الْاٰخِرُ بَعْدَ كُلِّ شَىْءٍ ٭ وَ الظَّاهِرُ فَوْقَ كُلِّ شَىْءٍ ٭ وَ الْبَاطِنُ دُونَ كُلِّ شَىْءٍ ٭ وَ الْقَاهِرُ فَوْقَ كُلِّ شَىْءٍ ٭ اِغْفِرْل۪ى كُلَّ شَىْءٍ اِنَّكَ عَلٰى كُلِّ شَىْءٍ قَد۪يرٌ ٭ وَ يَا عَل۪يمًا بِكُلِّ شَىْءٍ ٭ وَ مُح۪يطًا بِكُلِّ شَىْءٍ ٭ وَ بَص۪يرًا بِكُلِّ شَىْءٍ ٭ وَ يَا شَه۪يدًا عَلٰى كُلِّ شَىْءٍ ٭ وَ رَق۪يبًا عَلٰى كُلِّ شَىْءٍ ٭ وَ لَط۪يفًا بِكُلِّ شَىْءٍ ٭ وَ خَب۪يرًا بِكُلِّ شَىْءٍ ٭ اِغْفِرْل۪ى كُلَّ شَىْءٍ مِنَ الذُّنُوبِ وَ الْخَط۪ٓيئَاتِ حَتّٰى لَا تَسْئَلَن۪ى عَنْ شَىْءٍ ٭ اِنَّكَ عَلٰى كُلِّ شَىْءٍ قَد۪يرٌ ٭ اَللّٰهُمَّ اِنّ۪ٓى اَعُوذُ بِعِزَّةِ جَلَالِكَ وَ بِجَلَالِ عِزَّتِكَ وَ بِقُدْرَةِ سُلْطَانِكَ وَ بِسُلْطَانِ قُدْرَتِكَ مِنَ الْقَط۪يعَةِ وَ الْاَهْوَٓاءِ الرَّدِّيَّةِ ٭ يَا جَارَ الْمُسْتَج۪ير۪ينَ اَجِرْن۪ى مِنَ الشَّهَوَاتِ الشَّيْطَانِيَّةِ وَطَهِّرْن۪ى مِنَ الْقَاذُورَاتِ الْبَشَرِيَّةِ وَ صَفِّن۪ى بِحُبِّ نَبِيِّكَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ بِالْمُحَبَّةِ الصِّدّ۪يقِيَّةِ مِنْ صَدَٓاءِ الْغَفْلَةِ وَ اَوْهَامِ الْجَهْلِ حَتّٰى تَفْنَى الْاَنَانِيَّةُ وَ يَبْقَى الْكُلُّ لِلّٰهِ وَ بِاللّٰهِ وَ اِلَى اللّٰهِ وَ مِنَ اللّٰهِ غَرْقًا بِنِعْمَةِ اللّٰهِ ف۪ى بَحْرِ مِنَّةِ اللّٰهِ مَنْصُور۪ينَ بِسَيْفِ اللّٰهِ مَحْظُوظ۪ينَ بِعِنَايَةِ اللّٰهِ مَحْفُوظ۪ينَ بِحِمَايَةِ اللّٰهِ عَنْ كُلِّ شَاغِلٍ يُشْغِلُ عَنِ اللّٰهِ ٭ فَيَا نُورَ الْاَنْوَارِ ٭ وَ يَا عَالِمَ الْاَسْرَارِ ٭ وَ يَا مُدَبِّرَ الَّيْلِ وَ النَّهَارِ ٭ يَا مَلِكُ ٭ يَا عَز۪يزُ ٭ يَا قَهَّارُ ٭ يَا رَح۪يمُ ٭ يَا وَدُودُ ٭ يَا غَفَّارُ ٭ يَا عَلَّامَ الْغُيُوبِ ٭ يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْاَبْصَارِ ٭ يَا سَتَّارَ الْعُيُوبِ ٭ يَا غَفَّارَ الذُّنُوبِ ٭ اِغْفِرْل۪ى ذُنُوب۪ى ٭ وَ ارْحَمْ مَنْ ضَاقَتْ عَلَيْهِ الْاَسْبَابُ وَ غُلِّقَتْ دُونَهُ الْاَبْوَابُ وَ تَعَسَّرَ عَلَيْهِ سُلُوكُ طَر۪يقِ اَهْلِ الصَّوَابِ وَ انْصَرَمَتْ اَيَّامُهُ وَ نَفْسُهُ رَاتِعَةٌ ف۪ى مَيَاد۪ينِ الْغَفْلَةِ وَ الْمَعْصِيَّةِ وَ دَنِىِّ الْاِكْتِسَابِ ٭ فَيَا مَنْ اِذَا دُعِىَ اَجَابَ وَ يَا سَر۪يعَ الْحِسَابِ ٭ وَ يَا كَر۪يمُ يَا وَهَّابُ اِرْحَمْ مَنْ عَظُمَ مَرَضُهُ وَ عَزَّ شِفَٓائُهُ وَ ضَعُفَتْ ح۪يلَتُهُ وَ قَوِىَ بَلَٓائُهُ وَ اَنْتَ مَلْجَئُهُ وَ رَجَٓائُهُ ٭ اِلٰه۪ى اِلَيْكَ اَرْفَعُ بَثّ۪ى وَ حُزْن۪ى وَ شِكَايَت۪ى ٭ اِلٰه۪ى حُجَّت۪ى حَاجَت۪ى وَ عُدَّت۪ى فَاقَت۪ى وَ انْقِطَاعُ ح۪يلَت۪ى ٭
اِلٰه۪ى قَطْرَةٌ مِنْ بِحَارِ جُودِكَ تُغْن۪ين۪ى وَ ذَرَّةٌ مِنْ تَيَّارِ عَفْوِكَ تَكْف۪ين۪ى يَا وَدُودُ يَا وَدُودُ يَا وَدُودُ يَا ذَا الْعَرْشِ الْمَج۪يدُ يَا مُبْدِىُٔ يَا مُع۪يدُ يَا فَعَّالًا لِمَا يُر۪يدُ ٭ اَسْئَلُكَ بِنُورِ وَجْهِكَ الَّذ۪ى مَـلَاَ اَرْكَانَ عَرْشِكَ وَ اَسْئَلُكَ بِقُدْرَتِكَ الَّت۪ى قَدَرْتَ بِهَا عَلٰى جَم۪يعِ خَلْقِكَ وَ بِرَحْمَتِكَ الَّت۪ى وَسِعَتْ كُلَّ شَىْءٍ لَٓا اِلٰهَ اِلَّٓا اَنْتَ يَا مُغ۪يثُ اَغِثْنَا وَ اغْفِرْ جَم۪يعَ ذُنُوب۪ى وَ سَقَطَاتِ لِسَان۪ى ف۪ى جَم۪يعِ عُمْر۪ى بِرَحْمَتِكَ يَٓا اَرْحَمَ الرَّاحِم۪ينَ اٰم۪ينَ وَ الْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَم۪ينَ

Türkçe tercümesi (Gemini 3.1 Pro ile çevirilmiştir.):

Bismillahirrahmanirrahim
İlâhî! Günahlar beni dilsiz bıraktı. İsyanlarımın çokluğu beni utandırdı. Gafletin şiddeti sesimi kıstı.

Bu yüzden Senin rahmet kapını çalıyor; efendim, dayanağım Şeyh Abdülkadir Geylânî’nin sesiyle ve o yüce kapı nezdinde kabul görmüş, ünsiyet edilmiş (alışılmış) nidasıyla mağfiretinin kapısında Sana sesleniyorum:

Ey rahmeti her şeyi kuşatan!
Ey her şeyin melekûtu (içyüzü ve hükümranlığı) kendi elinde olan!
Ey hiçbir şeyin kendisine zarar veremediği!
Ey hiçbir şeyin kendisine fayda (menfaat) sağlayamadığı!
Ey hiçbir şeyin kendisini mağlup edemediği!
Ey hiçbir şeyin kendisinden gizli kalamadığı!
Ey hiçbir şeyin kendisine ağır gelmediği!
Ey hiçbir şeyden yardım istemeye muhtaç olmayan!
Ey hiçbir şeyin kendisini başka bir şeyden (aynı anda) alıkoyup meşgul edemediği!
Ey hiçbir şeyin kendisine benzemediği!
Ey hiçbir şeyin kendisini aciz bırakamadığı Rabbim!

Benim her şeyimi bağışla; ta ki bana hiçbir şeyden sual etmeyesin (hesap sormayasın)!

Ey her şeyin perçeminden tutan!
Ey her şeyin anahtarları elinde olan!
Ey her şeyden önce Evvel olan!
Ey her şeyden sonra Âhir olan!
Ey her şeyin üstünde Zâhir olan!
Ey her şeyin ötesinde (içyüzünde) Bâtın olan!
Ey her şeyin üstünde mutlak galip (Kâhir) olan!

Benim her şeyimi (bütün günahlarımı) bağışla; şüphesiz Senin her şeye gücün yeter!

Ey her şeyi hakkıyla bilen!
Ey her şeyi (ilmi ve kudretiyle) kuşatan!
Ey her şeyi hakkıyla gören!
Ey her şeye şahit olan!
Ey her şeyi gözetleyip denetleyen!
Ey her şeye Lâtif olan (nüfuz eden)!
Ey her şeyden hakkıyla haberdar olan!

Günahlar ve hatalar namına neyim varsa her şeyimi bağışla; ta ki bana hiçbir şeyden hesap sormayasın! Şüphesiz Senin her şeye gücün yeter.

Allah’ım! Celâlinin izzetine, izzetinin celâline; saltanatının kudretine, kudretinin saltanatına sığınarak (Seninle) irtibatı kesmekten ve helâk edici kötü arzulardan Sana sığınıyorum.

Ey sığınanların koruyucusu! Beni şeytanî şehvetlerden koru. Beni beşerî pisliklerden temizle. Peygamberin Muhammed'in (Allah'ın salat ve selamı onun üzerine olsun) sevgisiyle, Hz. Ebû Bekir meşrebinde bir sıddıkiyet muhabbetiyle beni gaflet pasından ve cehalet vehimlerinden arındır.

Ta ki benliğim (enaniyetim) yok olsun; her şey yalnız Allah için, Allah ile, Allah'a doğru ve Allah'tan kalsın. Allah'ın nimetine gark olmuş, Allah'ın lütuf denizine dalmış, Allah'ın kılıcıyla zafer bulmuş, Allah'ın inayetiyle nasibini almış ve Allah'tan alıkoyan her türlü meşgul edici şeyden Allah'ın himayesiyle korunmuş olayım.

Ey nurların Nuru!
Ey sırları bilen!
Ey geceyi ve gündüzü idare eden!
Ey Melik! Ey Azîz! Ey Kahhâr! Ey Rahîm! Ey Vedûd! Ey Gaffâr!
Ey gaybları hakkıyla bilen!
Ey kalpleri ve gözleri evirip çeviren!
Ey ayıpları örten!
Ey günahları bağışlayan!

Benim günahlarımı bağışla! Sebepleri daralmış, önünde kapılar kapanmış, ehl-i hakikatin (doğru yolda olanların) yoluna girmesi kendisine zorlaşmış, günleri tükenip gitmiş ve nefsi gaflet, isyan ve aşağılık kazanç meydanlarında başıboş otlayan bu kimseye merhamet et!

Ey dua edildiğinde icabet eden!
Ey hesabı süratli (çabuk) gören!
Ey Kerîm, Ey Vehhâb!
Hastalığı büyümüş (ağırlaşmış), şifası zorlaşmış, çaresi zayıflamış, belası kuvvetlenmiş, yegâne sığınağı ve ümidi Sen olan bu kimseye merhamet et!

İlâhî! Derdimi, hüznümü ve şikâyetimi yalnız Sana arz ediyorum.
İlâhî! Benim tek delilim muhtaçlığımdır! Hazırlığım/azığım fakirliğim ve çaremin tükenmişliğidir!
İlâhî! Senin cömertlik deryalarından bir damla beni zengin etmeye yeter, af dalgalarından bir zerre bana kâfidir.

Ey Vedûd! Ey Vedûd! Ey Vedûd!
Ey yüce Arş'ın sahibi!
Ey her şeyi yoktan var eden (Mübdi) ve ölenleri tekrar dirilten (Muîd)!
Ey dilediğini mutlaka yapan!

Arşının rükünlerini dolduran Zâtının nuru hakkı için Senden istiyorum! Bütün mahlukatına hükmettiğin kudretin hakkı için Senden istiyorum! Ve her şeyi kuşatan rahmetin hakkı için Senden istiyorum!

Senden başka ilâh yoktur! Ey darda kalanların imdadına koşan (Muğîs)! İmdadımıza yetiş.
Ey Merhametlilerin En Merhametlisi; rahmetinle bütün günahlarımı ve bütün ömrüm boyunca lisanımdan dökülen hataları bağışla!

Âmin. Âlemlerin Rabbi olan Allah'a hamdolsun.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148