Alıntı:
cahil Nickli Üyeden Alıntı
Şeriat a uygun yapabilecegin bir sürü meslek var .ticaret yapabilirsiniz. Ama haram ürünler satarsaniz,stokculuk yaparsanız ,bunlar sizi günahkar yapar. Sağlık sektöründe calisabilirsiniz. Ama hukukta okumakla baştan kaybedersiniz.Allah rızası için Yapilan her is, şerri Şerif dahilinde, sizi Allah'a yaklaştırır.
|
Ben hep çok para itibar kazanmak istiyorum Ülkemiz de ya çok paran olucak yada mesleğin belirli meslekler olacak savcı hakim doktor gibi doktor olamam tıp kazanacak potansiyele sahip değilim ki belki hukuk bile kazanamam ve yaşıtlarım evleniyor (23) ben yeni üniversite sınavına hazırlanıyorum
Çok para ve itibar konusunu açmak istiyorum yanlış anlaşılma olmasın Allahtan uzaklaşma dünya malına çok değer verme gibi duruyor ama insan parası olunca hayatını ona göre yaşıyor ben evlendiğimde eşimi çalıştırmak istemiyorum mesela bunun içinde maaşımın düzgün olması lazım bu meseleleri kafama da çok takmaya başladım ya param olmaz ise evlendiğimde bakamaz isem borç istersem herkesden minnet beklersem diye. Ticarete atıldım bir süre birikimimi yatırdım kesin alırız diyenler bile almadı reklam için para yatırdım olmadı o konuda çok kötü bir olay yaşadım. Aslında yazdıkça yazasım geliyor birileri ile oturup dertleşmek istiyorum fakat korkuyoru. Bu konuda ne yapmam lazım nasıl bir yol izlemem lazım dua ne edebilirim, dua bile ederken mahcup oluyorum günahlarım var namazlarımı adam akıllı kılmıyorum diye dua ederken çekiniyorum
Alıntı:
Besa19 Nickli Üyeden Alıntı
Bu mantık hiç hoşuma gitmedi senin vergi ödemeden tut araba sürerken yediğin cezalara kadar şeri hüküm söz konusu değil anarşist mi olalım? bu ülkeyle ilgili bir durum sen vatanına en güzel şekilde hizmet etmeye ve adil olmayı kendine motto edinirsen bir şeycik olmaz hayalinden vaz geçme bol çalış bizde naçizane dualarımızı ederiz peşini bırakma
(Bunu savcılık özelinde konustum)
|
Allah razı olsun çok saolun