28.05.26, 23:13
|
 |
Daimi Üye
|
|
Forum Puanı: 263
Etiketlendiği Mesaj: 14 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Rmzn34 Nickli Üyeden Alıntı
Güzel soru sitedeki Esma İdrisiye kısmına baktım seninkine benzer çok soran olmuş cevaplar klışe herkes mesnenetsiz duyduğunu yazmış hatta dün gece bende birine yazdım gerçi yazdığım yanlış değildi öncelikle bu Esmalarda 2 isim hariç icazetsiz okunmuyor biri son esma diğeride kitapta ğeçen ifade bunu kadınlara hatta çocuklara bile veririz 360 kere okumakta icazete gerek yok yazmış yanılmıyorsam Ya Rahman, Ya Rahim ikisinden biriydi sadece bu 2 Esmalar icazetsiz okunuyor
Benim bu gün okuduğum yazma E. İdrisiye eseri bizdeki Meşhur kitapla Yada kısa pdf format risalelerle dağlar kadar fark var üstelik benim okuduğum yazma eserde E. İdrisiyenin şerhi kebirinin özetiymiş ))
Mesela Mühürlemek! diye soranlar olmuş cevap yok kuvetle muhtemel bilen yok ayrıca yazmada isimler bırakılırsa zarar eder kıskanç vs gibi ibarede yok, hatta başka E. idriseyelerde okudum onlarda da bırakan zarar eder vs yoktu. Peki millet neden sadece Bizdeki kitapta bir havas formülüne istinaen bunlar kıskaç demiş millet genel anlamış, burada Yazma eserde bir havas terkibi uygulanırken kesinlikle başka bir terkiple uğraşmamak gerekir diyor sanırım kıskançlıl olayı burdan geliyor, ayrıca Esmaların esre, ötre, üstün gibi okunuşları hemen hemen her Esmada var bir kaç istisan hariç oda misal bizdeki Ya Hamidel fiali Bizdeki kitapta burada zenginlik için fethalı okuyun demiş ama Yazılışı esreyle ki vatandaş böyle okuyor en çarpıcı yere geldik Yazma eserde bu Esma esreyle okunduğu zaman elindeki malda gider diyor!
Ve Bu Esre, Ötre, Üstünler kelimelere geliyor direk havas usulu değişiyor öyleki bir hareke değişince yıldız görevlileri, değilde yerin suflileri geliyor buna benzer bir çok terkip var hepsinde de formul değişiyor aynı Esma ama sadece 1 hareke değişiyor çok dikkat etmek gerektiğini anlıyorsun çünkü bir kaç Esma hariç hepsinde hareke değişimleri var bu sebeble bu olsa gerek işi bilen birileri izah etmeden uzak durun demişlerdir yani yarım yamalak şerhle bu Esmalardan istifade etmek pek mümkün değil ayrıca 7000. Ve 1200 sayıları bu Esmalara has Hz Ali ra tarafından belirlenen rakamlar bu arada yazar Ebu Hafs Sehrevedi hz önce Hz Ali ra kadar isnan zincirini sayıyor Mühürleme okumadan sonra extra 1000 üzeri bir sayı okuma daha yapılıyor,
Başta sonda okunan duaların nerdeyse hepsi eksik birden çok dua okunuyor birde halvet okuması usulü var yapan zaten evilaya gibi birşeydir namazlar hediyeler vs vs yazsam 3,4 sayfa Mühürleme harici nerdeyse 20 bine yakın okuma isteniyor bu rakma toplanarak geliniyor her birinin Havasta bir ismi var duyan bilen azdır, bahsedilen şartlar yerine getirilmezse Darb denilen manevi çeşitli zararlar veren ruhani vuruş bundan Allaha sığınırız demiş, onlarca havas kitapları okudum binlerce sayfa ama bu Yazma risaleden çok şey öğrendim bana çok şey katan nadir kitaplardan hepsini yazmıyorum Darbın Havastaki ismini Mührlemenin ne olduğunu, Hz Ali ra gelen kritik hesaplama yöntemleri,Kafi esmasının kutup olma sırrı vs vs
Şimdi bu eseri okuduktan sonra şahsen kimseye okuyun diye tavsiye etmem
De bu kitapları hep avam okumak istiyor okuyorda
Yazık değilmi Yusuf pazara çıkmış züğürt koca karılar alıcı olmuş ;)😃
Harflerin esrarından anlayan kaç havascı var aceba neyse ezberinizi bozun derim yinede sizler bilirsiniz.
|
pdfsi var mı
|