Alıntı:
BAKARA Nickli Üyeden Alıntı
Cinler geçmişe gitme lafı çok alışılagelen bir şey oldu ama bu varlıkların gerçekten bunu nasıl yaptığını kimse demiyor.
Bir cin gerçekten geçmişe gidebilirmi?
Tüm benliğimle tamamen ard niyetsiz bir sual yöneltiyorum. Kim cevaplayacak bakalım?
Hadi beni ikna edin
|
abdulkadır geylanı hzleri Bir müridi veya bir anne, çocuğunun nehirde boğulduğunu ya da yıllar önce kaybolduğunu söyleyerek feryat eder. Abdülkadir Geylani Hazretleri derin bir tefekküre dalarak o olayın yaşandığı ana veya mekâna yönelir ve Allah'ın izniyle o kişiyi kurtarır.
Buradaki mantık, veli zatların ruhaniyetinin zaman perdesini aşarak geçmişteki bir hadiseye manen müdahale edebilmesidir
Bayezidi Bistami ve Cüneydi Bağdadi gibi sahih kabul edilen büyük velilerin bir saniyede geçmiş peygamberlerin ruhaniyet meclislerine ulaştıkları onlarla istişare ettikleri ve geçmişte yaşanan olayların asıl mahiyetini bizzat görerek öğrendikleri keşif yoluyla aktarılır
geçmişe gidebilemez bence İslama göre geçmiş Allahın takdiriyle yaşanmış ve bitmiştir kader levhasına yazılmıştır.
ancak zaman perdesinin kalkması, geçmişi bizzat yaşanıyormuş gibi görebilmek ve ruhsal olarak o zamana intikal etmek ise başta Hz. Hızır Abdülkadir Geylani Muhyiddin İbnülnArabi ve İmamı Rabbani gibi zatların hayatlarında bu tür keşif ve kerametlerin yaşandığı tasavvufi açıdan sahih kaynaklarda yazar soruya gelecek olursak cinlerdede bu şekilde salih kullar olduğunu biliyorum eğer bu mertebedeyse bence yapabilir düşüncem bu şekilde
Alıntı:
ilimtalebesi1 Nickli Üyeden Alıntı
Güzel kardeşlerim,abilerim değerli hocalarım lütfen eğer geçmişime gidebilecek bir cine veya başka bir açıdan geçmişimi bilebilecek ilme sahipseniz lütfen bana özelden yazın size bilgilerimi vereyim burada anlatamıyorum konu o kadar mühim anlatsam da inanacağınıza falan inanmıyorum anlatmaya kalksam bile nasıl anlatacağımı bilmiyorum.Emin olun yardım ederseniz Allah mutlaka ama mutlaka mükafatını verecektir size.Ayrıca cin rahmaniyse geçmişle alakalı konularda yalan söylemez en fazla şart koyar şu kadar zikir çek diye ondan dolayı rahat olabilirsiniz.LÜTFEN İLMİNİZ VARSA BENİMLE İLETİŞİME GEÇİN KARDEŞLERİM.Bir hatam olduysa affola emin olun bu konuda yardıma çok ihtiyacım var,zaten yardım ederken çok güzel bir şekilde anlayacaksınız.Kötü,art bir niyetim yok .Bu kardeşinize yardım eden olursa Allahda ona yardım etsin.Belki ileride geçmişime gidebilecek bir cine veya ilme sahip olan birisi çıkarsa lütfen benimle iletişime geçsin... Hayırlı akşamlar kardeşlerim.
|
geçmişe gidebilecek cine ihtiyacın yokki istihareye yatabilirsin