Elinde olan şeyleri sonuna kadar zorladın mı abi? Harama girmeden olabilecek son noktasına kadar ve nimetler elinden çıkmadan önce bunlar için hayr dualar ettin mi? Yoksa sadece sıkıntı anlarında mı Allah zikri aklına geldi. Yanlış anlaşılmasın hesap sormak için yazmıyorum, aynısını kendi nefsime de hep diyorum.
Biz bazı şeyleri Allah'tan çok sevince, Allah onu elimizden alıyor ve ve imtihanımız haline getiriyor. Birçok kişi tecrübe etmiştir bu hakikati.
Ben de bir kızı çok sevmiştim, evlenecektik. O kadar sevmiştim ki gözüm başka hiçbir şeyi görmüyordu. Ve ibadetlerimi haşa Allah için değil, dualarımda onunla olan güzel gelecek hayallerini istemek için yapıyor gibiydim. Tabi ben bunun farkında değildim. Muhtemelen sevgide haddi çok aşmışım ki ayrılık takdir oldu tam evlenme arifesinde. Allah isterse bana tekrardan kavuşmak nasip olur, o istemezse bütün dünya bir araya gelse faydası yok. Ama her şeyin gerçek sahibinin Allah olduğunu günahkarlığıma rağmen çok çok iyi anladım. Gidecek başka hangi kapımız var?
Bu dünya imtihan ve yarım kalma dünyası, sadece ahiret nimetlerinin numunesi. Tam olan ebedi yurtta, yani ahirette olacak. Sadece imtihan bitene kadar sabır dilememiz ve problemlerin çözümü için çareler aramamız gerekiyor.
|