Tekil Mesaj gösterimi
Alt Dün, 21:22
Sadi Sadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Daimi Üye

Etiketlendiği Mesaj: 592 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Olmuyor, her şey sonuna kadar ulaşmıyor

Bugün, çok çalışmalarına ve farklı alanlarda pek çok şey yapmalarına rağmen bir türlü mutluluğu yakalayamayan, hiçbir işin sonunu getiremeyen, her şeyi yarıda bırakan ve hiçbir şeyde başarılı olamayan insanlardan ve durumlardan bahsetmek istiyorum. Ne para kazanabiliyorlar ne de o işlerde tutunabiliyorlar. Peki neden böyle oluyor?
Birkaç gün önce bir konu görmüştüm. Orada bir adam, kırk yaşını geçmiş olmasına rağmen hiçbir şey başaramadığını, tüm işlerinin yarım kaldığını ve sonunun gelmediğini yazıyordu. Bu kişi durumun nedenini arıyor, bunu anlamak ve bu döngüden çıkmak istiyor. Bunu okurken neyi fark ettiğimi, gördüğümü ve hissettiğimi paylaşmak isterim:
Bu kişi işine, kararlarına ve eylemlerine karşı yeterince disiplinli değil. İçinde bir azim yok; zorluklar ve sıkıntılar baş gösterdiğinde hemen pes ediyor. Ya da kendi hayatını, kendi kaderini yaşamıyor ve uğraştığı işleri sevmiyor. Kırk yaşını geçmiş olduğu gerçeğine bakarsak, bu durum neredeyse tüm erkeklerde görülen bir orta yaş krizidir; başarılı insanlarda bile böyle dönemler olur. İnsan yaşlandığını, eskisi gibi gücünün ve fırsatlarının kalmadığını hisseder; kendini yaşlı ve hiçbir şey başaramamış gibi algılar. Her şeyi denemek ister, sanki her şeyi yanlış ve eksik yapmış gibi hisseder. Ancak bu adam bir rutine, bir depresyona girmiş, pes etmiş, havlu atmış ve her şeyi kadere bağlıyor. Her şeyi denemiş ama hiçbirinin sonunu getirememiş; çünkü burada motivasyon, azim, hırs ve çaba yok. Montaj noktası düşmüş, hayat vektörü kaybolmuş, hayati enerji bloke edilmiş. Üstelik kendisini suçladığı gerçeğini de göz önünde bulundurursak; dikkati, enerjisi ve konsantrasyonu geçmişteki hatalarda ve geçmiş zamanda takılı kalmış. Bu insan fiziksel olarak burada, fakat zihnen ve ruhen geçmişte yaşıyor. Psikolojide ve modern ezoterik öğretilerde bu çok tehlikeli bir durumdur; geçmiş, bu insanı orada tutar, ileriye doğru bir adım atmasına izin vermez ve gelecekteki hedeflere harcanması gereken enerjiyi tamamen tüketir.
Ben burada bir sınav, karma veya lanet görmüyorum. Burada kişinin kendi üzerinde çalışması, bir uzmanla görüşmesi ve seanslarla bu durumun derinine inmesi gerekir. Çözüm buralarda bir şeyler aramak, tavsiye istemek veya "havas ilmi"ne başvurmak değildir.
Her şeyden önce, bu durumdaki kişilerin sabırsız ve hırstan yoksun olduğunu, yeterli çabayı göstermediklerini ve çabuk yorulduklarını ya da hemen sıkıldıklarını söyleebilirim. Büyük ihtimalle işlerinizi ve uğraşlarınızı zorluklar ve sınavlar yüzünden bırakıyorsunuz. Oysa hangi işte zorluk yoktur ki? Bir aksilikle veya sorunla karşılaşır karşılaşmaz her şeyi bırakıp hemen başka bir işe, başka bir sektöre geçiyorsunuz; zamanı gelince oradan da mı vazgeçeceksiniz? Her yerde zorluklar, eksiler ve artılar vardır. Eğer azim ve çaba göstermezseniz hiçbir şey başaramazsınız ve bu dünyada hiçbir şey elde edemezsiniz.
Başkaları hakkında konuşmak bizim için kolay: "Bak, onun parası, arabası, evleri, daireleri var, seyahat ediyor" diyoruz. Peki onların nelerden geçtiğini biliyor musunuz? Bunların onlara altın tepside sunulduğunu mu sanıyorsunuz? Kaç sınavdan geçtiler? Kaç zorluk atlattılar, ne kadar çaba harcadılar, kaç kez başarısız oldular, kaç gözyaşı döktüler, nelerden vazgeçtiler ya da neleri göze aldılar? Bunu kimse konuşmaz, kimse bilmez ve bu, o başarılı insanların kapalı bir kitabı olarak kalır. Burada bir konu görmüştüm; bir adam tüm işlerinin ve girişimlerinin her zaman yarıda kaldığını ve asla sonunun gelmediğini söylüyordu. Bu sözlerimin hem ona hem de aynı sorunu yaşayan diğer insanlara yardımcı olacağını umuyorum.
Hataları kendimiz yaparız; ama bu kaçıp gitmek, bırakmak veya kendimizi suçlamak için değildir. Hatalarınıza değerli bir deneyim olarak bakın. Bir şeyi nasıl yapacağınızı bilmeniz çok güzeldir, ancak nasıl yapmamanız gerektiğini de bilmelisiniz. Bazen bunu gözden kaçırabiliriz. Nasıl yapılmaması gerektiğini öğrenmek için ise hata yapmak gerekir; biz tam olarak hatalarımızdan öğreniriz ve deneyim de bununla birlikte gelir. Önce birinci sınıfta okur, sayıları ve harfleri öğreniriz. Sonra onları yan yana getirip okumaya başlarız. Daha sonra daha fazlasını öğrenir, şiirler ve masallar okuruz; en sonunda ise uzun şiirlere ve edebi eserlere geçeriz. Önce temel aritmetiği öğreniriz, ardından daha karmaşık matematiksel denklemlere ilerleriz. İş hayatında da durum aynıdır: Eğer yaşanmış yılların getirdiği bir deneyiminiz yoksa, o alana zamanınızı, dikkatinizi ve çabanızı vermediyseniz, nasıl yüksek bir pozisyonda ve yüksek bir maaşla çalışabilirsiniz ki? Diyelim ki size bu imkan verildi, peki her şeyi yapıp kontrol edebilir misiniz? Hayır. Allah sabredenleri ve emek verenleri sever. Kuantum fiziği, psikoloji, evrenin yasaları, ezoterizm ve teosofi gibi alanlar da tam olarak bunu anlatır.
Kader, evren ve yüce güçler bizi izliyor; ne kadar kararlı ve yolumuzda ne kadar güçlü olduğumuzu sınayıp kontrol ediyorlar. Eşiğin koruyucusu (eşik bekçisi) ve sarkaçlar (pandüller) vardır. Vadim Zeland'ın "Gerçekliğin Transörfingi" kitabında bunlar detaylıca anlatılır. Teosofide Helena Blavatsky, Elena Roerich ve Nikolay Levaşov gibi Rus teosof, yazar og düşünürler bunu kitaplarında alegorilerle çok güzel ve derinden anlatırlar. Anlaması zordur ama ben yine de kavradım. Onlar, eşiğin koruyucularının varlığından bahsederler. Kimileri buna bakıp, orada gerçekten üst boyutlardan gelen koruyucu varlıkların olduğunu düşünür; kimileri ise bunun insanın hedeflerine ulaşmasını ve büyümesini engelleyen kendi blokajları, korkuları, gölgeleri ve karanlık yanları olduğunu söyler.
Kader yardımıyla hayat, geçilmesi gereken sınavlar gönderir. Bir de egregorlar vardır; bu, her şeyi kesin olarak hesaplayan ve doğru insanları seçen çok net, dijital-bilgi tabanlı bir yapı, bir tür sistemdir. Peki kimi seçer? Hatalardan geçerek yolunu bulanları, çabalayanları, zamanını, enerjisini ve tüm benliğini bu uğurda feda edenleri. İşte bu yüzden onlar zirvede otururlar, bu yüzden yüksek mevkilerdedirler. "İçeridekilerin Kitabı" (The Insider's Book) adında bir kitap vardır; orada sayılardan bahsedilir und 10.000 saatlik çalışmanın herkesi başarıya ulaştırdığı söylenir. Tabii ki bu kesin bir kural değildir ve mutlak bir zorunluluk da değildir; bu olmadan da başarıya ulaşılabilir ya da daha az veya daha fazla çalışmak gerekebilir.
Ama bakın, bu ne kadar büyük bir zamandır! Eğer bunu hiç ara vermeden bütünsel olarak hesaplarsak 1 yıl 2 ay yapar. Standart olarak, günlük 6-8 saatlik baz iş günü üzerinden hesaplarsak ise 5-6 yıl sürer. Bakın, bu harika bir deneyimdir; bir temeldir, beceridir, hatalardır ve bu süreçte kazanılan yeni tecrübelerdir. Bu süre zarfında insan artık her şeyi öğrenir ve bilir; etrafındaki insanlar da onun bildiğini, hak ettiğini anlar ve görür. İşte o zaman evren ve dünya zaten size kapılarını açar, fırsatlar gönderir... Ve o mesleğin egregoru bizzat sizi seçer.
Eğer hayatınızda neşe yoksa ve işleriniz rast gitmiyorsa, bu sizin kaderiniz (ruhsal misyonunuz) değil demektir. Bu, kendi kalbinizi, ruhunuzu dinlemediğiniz, kendi yolunuzda olmadığınız ve sevmediğiniz bir işte çalıştığınız anlamına gelir. Kendinizi zorluyor, yıpratıyorsunuzdur ve ruhunuzun bu hayattaki misyonunu yerine getirmiyorsunuzdur. Bu yüzden kaynaklarınız tıkanır, çakralarınız kapanır; ruh istediğini alamaz, kaynak sağlamayı bırakır ve enerji kanalları tamamen bloke olur

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147