Alıntı:
Fena Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar ben çok büyük bir hata yaptım ve fena borca girdim 580.000tl şuan ne yapacağımı bilmiyorum Allaha yalvarıyorum çıkış kapısı arıyorum erbaini idrisiyyeden de okuyorum dert sıkıntı dualarını da okuyorum ama bu gidişle intihar edeceğim Allah canımı alsa da kurtulsam
|
Selamün aleyküm güzel kardeşim İçindeki o fırtınayı omuzlarındaki o ağır yükü çok iyi anlıyorum. Ama şu an o zihnini bulandıran şeytani vesveseleri o intihar düşüncelerini bir kenara fırlat ve seni yoktan var eden rızkına kefil olan Rabbinin şu apaçık müjdelerine kulak ver
"...Kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona bir çıkış yolu açar. Ve onu hiç beklemediği yerden rızıklandırır. Kim Allah’a tevekkül ederse, O kendisine yeter. Şüphesiz Allah, emrini yerine getirendir..."
Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele! Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, 'Doğrusu biz Allah’a aitiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz' derler."
Gevşemeyin, hüzünlenmeyin. Eğer gerçekten inanıyorsanız, üstün olan sizsiniz."
Şüphesiz, Rabbin sana verecek ve sen de hoşnut olacaksın."
Efendimiz savın borçlu ve düşkün komşulara muştuları;
Peygamber Efendimiz de zamanında senin gibi borç altında ezilen camide çaresizce bekleyen sahabesi Ebû Ümâme’yi görmüş ve ona ümitsizliği değil şu ruhani formülü öğretmiştir
Efendimiz şöyle buyurur: "Kim, ödemek niyetiyle insanların mallarını borç olarak alırsa, Allah onun adına o borcu öder (ona ödeme kolaylığı verir)..." (Buhârî) Yani sen niyetini sağlam tutarsan, o 580 bin TL’yi Allah hiç ummadığın muslukları açarak sana ödettirir kardeşim
"Müslüman kulu dert, bedeni hastalık, keder, hüzün, ezâ ve iç sıkıntısı dahil olmak üzere her ne musibet arkalarsa, hatta ayağına bir diken bile batsa, Allah bunlarla onun günahlarını bağışlar." (Buhârî) Şu an çektiğin bu acı senin manevi temizliğindir isyan edip bu ecri yakma
Ebû Ümâme'ye Öğretilen O Mübarek Dua
Efendimiz dertten başını kaldıramayan sahabesine sabah akşam şu duayı okumasını buyurdu ve Ebû Ümâme bu dua sayesinde borçlarından kurtuldu. Sen de dilinden düşürme: Allahümme innî eûzü bike minel-hemmi vel-hazen. Ve eûzü bike minel-aczi vel-kesel. Ve eûzü bike minel-cubni vel-buhl. Ve eûzü bike min galebetid-deyni ve kahrir-ricâl."
(Allah'ım! Kederden, hüzünden, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, borcun belimi bükmesinden ve insanların kahrından sana sığınırım.)
Bu Sınavı Aslanlar Gibi Vereceksin!
Kardeşim, hani diyorsun ya "Erbain-i İdrisiyye okuyorum" diye; işte o mübarek esmaların hürmetine, bu ayetlerin ve hadislerin nûruna tutun. 580.000 TL bugün gözünde bir dağdır, yarın Allah bir feth kapısı açar, o dağ erir düzlük olur.
Canına kıymayı düşünmek rızkı veren makama "Sen bana yardım edemezsin" demek olur ki bu mümin kulun harcı değildir Silkiniyorsun abdestini tazeliyorsun bu ayetleri kalbine mühürleyip "Ya Fettâh, Ya Rezzâk" diyerek o seccadeden dimdik kalkıyorsun Biz buradayız dualarımızla yanındayız Sakın pes etme
Dualarını korkarak değil ümitle tam teslimiyetle oku ve sakın tekrar aynı hataya düşme sakın