Alıntı:
Mesturu Nickli Üyeden Alıntı
"Bil ki, zikrin kendine has bir nuru vardır. Zikir kalbe yerleşip orada kök saldığı zaman, zikrin nurları gözün önünde fışkırmaya başlar.
Bazen bu nur, süratle giden bir şimşek gibi parlar; bazen de dalga dalga yükselen renkli ışıklar halinde görünür. Zikir esnasında bazen yeşil bir nur yükselir, bazen saf bir beyazlık, bazen de kırmızı bir kor gibi ateş nurları parlar.
Kalp, zikrin hararetiyle tutuştuğunda, okunan her kelimenin ve her esmanın rûhâniyeti kendi rengini kalbe akıtır. Talebe, dilinden ve kalbinden çıkan o zikir kelimelerini, havada uçuşan renkli kandiller veya parıldayan yıldızlar şeklinde apaçık müşahede eder."
Necmeddib kubra/fevaihul cemal ve fevatuhil celal’den alıntıdır
|
Allah razı olsun. Demek ki varmış böyle hissetmenin bir sebebi. Allah bu esmaların enerjilerinin gerçek hallerini de ahirette görmeyi nasip etsin bizlere.
Alıntı:
BAKARA Nickli Üyeden Alıntı
Bu öyle görme gibi bir şey değildir ama eğer gerçekten hissediyorsan vardır bir hayır .
Bunu en iyi @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üstad bilir ona sormak gerek.
Üstadım esmalarında renkleri olurmu olursa bir kaç tane örnek olarak verebilirmisiniz?
|
Görme değil zaten ama sadece hayal gibi bir hissiyat. Hatta muhtemelen hayal.
Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
Ben hiç görmedim ve bilmiyorum, sanırım bunu insan kendi durumuna göre renklendiriyor, buna göre kahhar yada dar esmaları siyah yada kahverengi olmalı, ben bu esmaları çok çektim ama renk falan görmedim
|
Evet hocam, sanırım bu öznel bir şey. Yani görü denilebilecek bir şey değil diye düşünüyorum. Daha çok hayal gibi. Herkesin bir hayali vardır benim aklımda da böyle canlanıyor Ya Kuddus esması. ya Kahhar hep siyah canlanırdı oldum olası, belki kahretmek insan zihninde azap ve sıkıntı ile bağdaştığı için.