Alıntı:
Noctua Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleyküm değerli havas ailesi sorum şu;
Yolda giderken, ders çalışırken yada başka bir iş ile uğraşırken kuran dinlenmesi uygun mudur çünkü bazen o an uğraşa odaklanıp kuranı tam dinleyemeyebiliyorum. Kuranı dinlemek farz diye duymuştum bundan dolayı sordum. Bir de belli bir ayeti yada sureyi dinlemenin üzerimize etkisi ne kadardır yani okuduğumuz kadar bir etkisi yoktur ama yine de dinlesek etkisi olur mu? iyi akşamlar herkese..
|
Ve aleykümselam kıymetli kardeşim,
Kuranı kerimde araf suresinde rabbimiz şöyle buyurur
Kuran okundugu zaman onu dinleyin ve sessiz durun ki size merhamet edilsin
Bu ayeti kerime sebebiyle Hanefi mezhebine gore Kuran okundugunda onu dinlemek farzdır ancak bir insan ekmek parası kazanırken ders calısırken veya yolda yururken sırf Kuranın bereketinden istifade etmek icin arkada Kuran actıgında butun dikkatini veremiyorsa gunahkar olmaz
Aksine rızka ve zihin açıklığına sebep olur ama hürmet ve saygıda sıfata alacak dinlerken
Dinlemenin Etkisi ve Efendimizin Sunneti
Kuranı sadece okumak degil dinlemek de muazzam bir ruhani etki ve sevap barındırır Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem kendisi vahiy aldıgı halde Kuranı baskasından dinlemeyi cok severdi Bir gun Ibn Mesuda soyle buyurmustur
Kuranı bana oku dinleyeyim Ya Resulallah Kuran sana indirilmisken ben mi sana okuyayım deyince Efendimiz Ben Kuranı baskasından dinlemeyi cok severim buyurmustur Buhari Fedailul Kuran dokuz