Alıntı:
BAKARA Nickli Üyeden Alıntı
Allahın 1000 ismi vardır bildirilen.
300’ü incilde
300’ü zeburda
300’ü Tevrat’ta
99’u kuranda biz kullara bildirilmiştir.
Kalan 1 isim ise gizlenmiştir ve o isim 999 ismin tüm manalarını toplar içinde barındırır yani ismi Azam o dur.
Kuranda Bildirilmesi diye Allahın isimleri 99 ile sınırlandırılamaz. Berhettiyedeki isimlerde Allah’ın isimleridir. Allahın zatının tecellilerini barındırır.
Peki niçin bu kadar güçlü?
Berhettiyedeki isimlerin ruhanileri çok öfkeli ve çok güçlüdür. Yani icazeti olmayan edebine uymayan usulü gözetmeyen onların öfkesine tutulur. Berhettiyeyi tehlikeli yapan budur.
Ayrıca berhettiye kasemdir yani yemin içerir.
Kasemler bildiğimiz üzere birer davet niteliğindedir. Bu sebeple kasem okununca varlık icabet edip hazır olur.
Bu güçlü varlıklar gelse önünde dursa ne yapacaksın?
Bir olay var şöyle anlatılı;
Esnafın biri başka ülkede ama berhettiye okuyor.
Bilinçsizce ve berhettiyenin bir hüddamı adamın önünde hazır oluyor. Tarifine göre elinde ateşten kılıç olan güçlü heybetli savaşçı kılığında bir varlık geliyor ve adama ne istediğini soruyor.
Adam çok korkuyor ve cevap veremiyor sessiz kalıyor. Gelen varlık elindeki ateşten kılıcı tam adamın başına vuracakken adam birden konuşup isteğini söylüyor. Varlık adamın isteğini yerine getiriyor . Bu kıssa gerçektir.
Bir defa acaba bu ne diye okumuşsun benim bir şey olur yada olmaz diyecek ilmi bilgim yok. lakin üstadımızın bizlere bildirdiği bir hususa dayanarak ,bir defa okumuşsun tekrarı olmasın bir şey olmaz diyebilirim korkma içini ferah tut.
Ama bir daha okuma .
|
Tamamdırhocam okur muyum sımıntı şurada dün gece sıkıntılıydım berhetiyyenin vefkini görmüştüm. Onu üzerime yapmıştım taşıyordum. O yüzden çabuk etkiled iherhalde.