19.06.26, 22:53
|
 |
Vefalı Üye
|
|
Forum Puanı: 1989
Etiketlendiği Mesaj: 171 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
murakip Nickli Üyeden Alıntı
Ayet-i kerime, bir çocuğun anne karnında kalması ile sütten kesilmesinin 30 ay olduğunu söylüyor.
İnsana, anne ve babasına iyi davranmasını emrettik. Annesi onu zahmete katlanarak taşıdı ve zorluk çekerek doğurdu. Karnında taşıması ve sütten kesmesinin süresi otuz aydır. Nihayet çocuk olgunluğuna ulaşıp kırk yaşına girince şöyle yakarır: “Rabbim! Bana ve anne babama lutfettiğin nimete şükretmeye, razı olacağın işleri yapmaya beni muvaffak kıl. Benden gelecek nesli hayırlı eyle. Dönüp kapına başvurdum ve ben şüphesiz sana boyun eğenlerdenim!”
Ahkaf Suresi 15. Ayet
4 sene kaç ay yapıyor, 48 ay. Allah (c.c) mu daha doğru biliyor Cübbeli hoca mı?
Yine ayet-i kerimeye göre çocuğun iki sene emzirilmesi söz konusu olsa, 24 ay. En erken 6 aylık olabilir çocuk, tıbben de en fazla 9 ay 10 gün, bazen 10 aya kadar uzayan istisna vakalar var. Velhasıl, insanların aklıyla oynamayın dine de ters konuşmayın ki insanlar sizinle alay etmesinler.
|
Biz de anlatmaya çalıştık da...