Alıntı:
murakip Nickli Üyeden Alıntı
Geçen gün koku olarak kullanmak amacıyla hakiki ud getirttim hocam bayağı sevdiğim koku olduğundan, 3 gr'ı 6-7 bin civarı. Gül yağı desen 5-6 bin TL zaten. Safranın da fiyatı belli. Ki her yazma için siz sanırım ayrı mürekkep falan hazırlıyorsunuz.
Bunları bilmeden bir de üstüne verilen emeği, günlerce süren ilgiyi göz ardı edip insanlar çok kolay konuşuyorlar.
|
Hocam, eğer lafınız banaysa inanın beni çok yanlış anladınız ve bu beni gerçekten çok üzdü. Benim 50 bin lirayı fazla bulmam ya da paraya kıyamamam gibi bir durum asla söz konusu değil. Mesele, ortada bu parayı karşılayacak en ufak bir imkânın olmaması... Karşımızda cebinde ekmek alacak 50 lirası bile olmayan, her sabah güne ölümü düşünerek uyanan, bitmiş bir adam var.
Ben ona yardım edip rızkını açtırmak istesem bile o 50 bin lirayı nereden bulup verebilirim? Ben sadece yetim maaşıyla ayakta durmaya, geçinmeye çalışan biriyim. Ama diğer taraftan, 'Ne hali varsa görsün' deyip sırtımı dönsem ve bu adam yarın gerçekten canına kıysa... 'Keşke bir yolunu bulup yardım etseydim' diyerek bir ömür boyu o vicdan azabıyla, o veballa nasıl yaşarım? İnanın ne yapacağımı şaşırdım, iki ara bir derede çaresizce çırpınıyorum