Alıntı:
FikretAdil Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşim önce şunu söyleyeyim bende ilim yolunda bir talebeyim, hocalık bize düşmez.
Çevremde hafız arkadaşlar ama kuranın bir ayetinin bile ne dediğini bilmiyorlar. Allahın ne emrettiğini bilmeden ona nasıl kul olabiliriz.
Tesfirler ağır gelebilir, meal oku takıldığında tesfire başvurursun.
Videoları ben dinlemem, tasvip de etmem.
Ama mesajından anladığım kadarı ile sen ilim öğrenmek istemiyorsun, senin istediğin şey her müslümanın imanlı olanın yapması gereken şey.
Şahsi kanaatimdir, meal okumaya devam et.
Mesela Hucurat suresi 14. Ayet:
"Bedevîler, 'İman ettik' dediler. De ki: 'Siz iman etmediniz; ancak 'İslâm (müslüman olduk / teslim olduk)' deyin. İman henüz kalplerinize girmiş değildir."
Bu suresi arapçadan okusan anlamayacaksın, ama türkçeden okuyunca bir durup düşüneceksin; iman eden kim, müslüman kim ?
Yine bir Maun suresinden;
"Şu namaz kılanların vay haline! Onlar namazlarından gafildirler (önem vermezler)"
Bunu da arapçadan okusan anlamayacaksın. Ama meal gözüne sokucak bu ayeti. Düşüneceksin kim bunlar, ben hangi sınıftayım ?
Umarım anlatabilmişimdir. En iyisini Allah bilir.
|
Ben kendimi tam anlatamadim sanırım, ben meal okuyorum sadece bazen mealin yetersiz geldiğini düşündüğüm için dedim ayrıca ben imamhatip mezunuyum benimde çevremde çok hafiz oldu kurandan bir haber o konuda katıliyorum. İlim tabii ki ögrenmek istiyorum ki bence kuranı anlamak içinde gerekli bu ilim inşAllah bir mürşidi kamil bulana kadar üstüme düsen vazifemi yerine getirmek için demiştim. İnşAllah arapça öğrenmekte nasip olurda çok daha iyi olur bu yolculuk. Meal ve yer yer tefsir üzerinden gideceğim inşAllah kıymetli yorumunuz için sağ olun.