Alıntı:
Hersyguzelolsun Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşim anladım sen hayal kırıklığına uğramışsın, kızmışsın, kırılmışsın da bu eşine akılsız, beni dolandırdı demeni masum kılmıyor. Sen illa ben destek olacağım deyip sözünden dönmesine takıldıysan eşine bunu anlatabilirsin. Sen bu yolun başında bana böyle böyle dedin ben bu duruma ayak uyduramam diye net bi sınır çizebilirsin. He illa ben yuvamı umursamam diyorsa zaten ne için çabalayacaksın ?
Bir de bazen eşimizle aramızda problem olduğunda olayları kat kat fazla görebiliyoruz. Özellikle evliliğin ilk yıllarında çiftler arasında küçücük konular bile devasa görülebiliyor.
Sen eşini tamamen haksız göreceğine biraz şu açıdan bak; acaba eşimin yuvasını benimsememesinde benim de payım var mı ? Bu deveyi gütmek mi istiyorum bu diyardan gitmek istiyorum diye bi düşün bence.
Bu arada kimsenin de ilk günden itibaren %100 uyumlu evliliği olmuyor. İnan bi çok insan yaşadığı problemleri buraya yazsa bekarlar evlilikten korkar. Önemli olan gün sonunda orta yolu bulmak için çabalamak. Eşine akılsız vs yazmak yerine hocalarımıza; hocam yuvamda huzurlu olmak için ne okumamı önerirsiniz diyebilirdin.
|
Hem maddi hem manevi açıdan yuva geçindirmek kolay mı? İnsan gerek evlilik gerek iş vb.meselelerde sonradan değişirse verdiği sözü tutmazsa nasıl güven ortamı oluşacak söyler misin?Aileside yalan dolan nasıl olacak?İnsan sözünü tutar eşini yoldaşını kandırmaz aldatmaz gücümün yetmeyeceğini bildiği halde bu hareketleri yapıyorsa ben ne yapayım.
Eşimi akrabamın düğününe götürüyorum 1 saat sonra annesi millet ne kadar altın takıyor gördün mü diyor moral bozuyor.Deseydi ilk gün 3-5 milyonluk altın istiyoruz bizde evimize gelirdik insanda akıl olsa başkasının düğününü çekip annesine atar mı?