Alıntı:
Svg Nickli Üyeden Alıntı
Basit bir konu açmış, güzelce sormuş. Burada soru soranları da sorularını da yargılamıyoruz. Daha kişiyi tanımadan "Kendi kendinize içinizde kuruntu yapıyor, sıradan ve anlamsız şeylerden anlam çıkartmaya çalışıyorsunuz." diyorsunuz. Bir de "delirmişsin" diyin tam olsun. Kişideki durumu ancak psikiyatri hekimi belirler.
Konuyu açmakla iyi yapmışsınız. İnsan bazen bazı düşüncelerin içinden çıkamayıp farklı fikirlere ihtiyaç duyar.
|
Amacım kesinlikle kimseyi yargılamak, teşhis koymak veya kırmak değildi; sadece somut bir gerçeği dile getirdim. Tasavvufi veya manevi açıdan incelediğimizde de kuğu figürünün ifade ettiği gizli bir sır veya özel bir anlam yoktur. Bazen insanlara sadece duymak istediklerini söylemek veya 'evet burada kesin mistik bir mesaj var' diyerek onları desteklemek, onlara iyilik yapmaktan çok zihinlerini bulandırmaktır. Gerçeği olduğu gibi, net bir şekilde söylemek insanların anlamsız detaylarda boğulmasını ve vesvese yapmasını engeller. Ben sadece bu durumun zihni yoracak bir boyuta gelmemesi adına, mantık çerçevesinde fikrimi paylaştım