Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
Haram diyince gerisini omumadım, niye haram?
4 mezhebe göre gömü şartları uygulandığı zaman helaldir
Bunun rikaz, lukata, islam öncesi gibi şarları vardır , şartları yerine getirilen gömü helaldir...
Cin peri ayrı bir konu...
|
Ama hocam akrabaları soyundan sopundan illaki birileri yaşıyordur.
Onları nasıl bulacaklar ? Devlet alır da satar da ama şahısın bunu yapması bilemiyorum.
Vede yüzlerce yol önce bu malı biriktiren adam acaba nasıl biriktirdi belki başkalarının malını gasp etti bu da demek oluyorki yalnızca adamın soyu da yok işin içinde o adamın gasp ettiği insanların soylarıda var. Daha arazi sahipleri var bunlar belki abartısız yüzbinlerce insanın hakkı demek. Dedelerden ebelerden kalma mallarda bile bazı hususlarda ihtilafa düşmüşler kaldıki bunlar yüzlerce yıllık mallar bence aklı olan bulaşmamalıdır. Ayrıca hocam aşk olsun haram Dan sonrasını okumadım dediniz çok kırıldım.
Ben sizin yazdığınız tüm mesajları her hafta baştan sona profilinize girerek yeniden okuyorum siz benim yazdığım iki satırı okumak istemiyorsunuz. Başkaları olsa hiç sorun yok ama siz olunca işler değişiyor. Bana ve fikirlerime önem vermediğinizi düşünüyorum. 😔
5,6,7. (Kur'an'ı) ona, üstün güçlere sahip, muhteşem görünümlü (Cebrail) öğretti. O, en yüksek ufukta bulunuyorken (aslî sûretine girip) doğruldu.
8. Sonra (ona) yaklaştı derken sarkıp daha da yakın oldu.
9. (Peygambere olan mesafesi) iki yay aralığı kadar, yahut daha az oldu.
NECM/1-11.ayet
|