Alıntı:
ilimtalebesi1 Nickli Üyeden Alıntı
Hocam bir davet yaptım göz perdem kapalı diye göremedim icabet olunmadı davete yada oldu ben göremiyorum ama yapanların göz perdesi kapalı olmasına rağmen gördüler artık nasip meselesi mi bilmiyorum dedimki belki hüddam daveti için göz perdesinin açık olmasına gerek yoktur çünkü bir yerde okumuştum bu hüddamlar vefat eden alimlerin evliyaların ruhu gibi bişeymiş yani onlar vefat ettiğinde gayb alemine geçiyormuş diye biliyorum ondan dolayı sormuştum.Benim yardıma ihtiyacım var bir konuda ya varlığım olması lazım yada varlığı olan birisinin bana yardımcı olması lazım yoksa bende biliyorum uğraşılacak işler değil tehlikeli ve zahmetliler ama başka çarem yok güzel hocam.Saygı ve sevgilerimle.Yardimci olabilecek birisi de olursa bana özelden yazabilir.Tekrardan saygılarımla
|
"Hüddamlar vefat eden evliyaların ruhu gibi bir şeymiş" Bu saçma fikri kim ortaya attıysa herkes inanıyor. Senin için demiyorum da Evliyaullah her türlü melek ve huddamdan daha üst mertebededir vefat ettiklerinde makamları daha da değişir tasarrufları artabilir. Düşün ki Meleklerin padişahı Cebrail a.s sidretul muntehadan ileriye geçemedi kendi yaratılış fıtratı itibariyle lâkin çoğu evliyaullah sidreden içeri girdiler. Bazen gözü daha geniş açmak gerek Hüddamlar kendi alemlerinde yaşar kendi içlerinde başka alemleri de vardır ama 18 bin alemin içinde ve üstünde de İnsan vardır ama İnsan dediysek hayvanlıktan kurtulan Safi olmuş insanı kastediyorum. Bazı alemlerin kapısı sadece insana açıktır çünkü hüddam, melek, cin ve diğer türlü varlıklar fıtratları itibariyle oralara giremez. Bazı Cin dergahları görürdüm onların dergahlarına çok fazla şey zuhur eder misal çoğu insanda ordan içeri girmeye cesaret edemez. Ruh mertebesi, nefs mertebesinin üstünde olan kişi sürekli düşer, nefs mertebesi ruh mertebesinin üstünde olan kişi de idrakı yavaş olur. İkisinide birlikte götürmek gerek o zaman 18 bin alemi mi sen seyrediyorsun yoksa alem mi seni seyrediyor o zaman anlarsın.