Alıntı:
Mesturu Nickli Üyeden Alıntı
Varlık sinirli isteyerek durmadığı apaçık.
“Hapsolunan varlık insanın hiç bir işine göremez” tamamen yanlış sami abimiz bizi aydınlatır @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Abi hapsedilen varlığa cebren hükmedilip görev verilemez mi
(Burda hapsedilmiş demiyorum yanlış anlaşılmasın muhtemelen varlığı bağlamışlar)
|
Hocam söylediğiniz şey çok farklı ama.
Hapsetmekle bağlamak bam başka şeyler.
Bende bağlanabilir demiştim zaten .
Bağlamak o cisimle varlık arasında bir bağ kurar.
Bu bağ aracılığıyla z varlığa istediğimizi yaptırabiliriz. Cisim bahanesşyle kendimize bağlamış oluruz köle ederiz .
Ama hapsetmek bambaşka bir şeydir.
Tutsak edilen bir varlığın kişiye hizmeti beklenilemez. Sanırım yanlış bir tabir kullandınız!
Alıntı:
Talebe2021 Nickli Üyeden Alıntı
Yok hocam farklı olmasından değilde burada konuşmalar yazışmalar sırasında hep bağlama diye tabir ediliyor eğer ben hapis diyerek kişilerin hafızalarında yanlış betimlemeye vesile olduysam diye dedim, sanki oldum gibi ondan yani.
Yoksa ikiside tutsaklı kökenine gidiyor.
|
Hayır gitmez.
Hapis etmek azmış cinleri bir yerde tusak etmek demektir. O cisimatın içine kitlemektir tabiri caizse. O oradan çıkamaz. Bağlama ise varlıkla cisim arasında bir bağ oluşturur.
Düğüm gibi yada esir gibi bağlama değil.
5,6,7. (Kur'an'ı) ona, üstün güçlere sahip, muhteşem görünümlü (Cebrail) öğretti. O, en yüksek ufukta bulunuyorken (aslî sûretine girip) doğruldu.
8. Sonra (ona) yaklaştı derken sarkıp daha da yakın oldu.
9. (Peygambere olan mesafesi) iki yay aralığı kadar, yahut daha az oldu.
NECM/1-11.ayet
|