Alıntı:
Fatih79 Nickli Üyeden Alıntı
(Şimdi konu açan kardeşe tercihinde saygı duyulur sözüm meclisten dışarı kişinin konusuna binaen yazmıyorum ama Rad hocanın bu mesajına cevap vermek çok istedim ondan yazıyorum)
Hocam ağzınıza yüreğinize sağlık ne güzel söylediniz ben de böyle söyleyen biri çıkar mı diye bakmıştım. Nereden uyduruyorlar böyle abuk subuk icatları aklım ermiyor. Bir deli bir kuyuya bir taş atıyor kırk akıllı çıkaramıyor. Zikirle günah mı çıkarılır yani papaza günah çıkarttırmaktan farksız mantıken bakınca zikirle günah çıkarmak öyle mi değil mi yüreğinize sağlık.
Şunu eklemem şart konuyu açan kardeş Allah aşkıyla iyi niyetle böyle bir şey düşünmüş Rabbi için bu fedakarlığı yapacak onun olayı başka. Konu onun seçimi ile değil zaten böyle bir fedakarlığı göze aldı ya ben eminim zaten Allah şimdiden onun kalbindeki bu niyetle şimdiden okumuş gibi sayıp belki tüm günahlarını silmiştir. Çünkü ameller insanın kalbine ve niyetlere göredir. Çünkü bu kardeşin karakterini temiz kalbini biliyoruz.
Benim sözüm şu felsefeye. E o zaman bilmem kaç bin istiğfarla anlaşırız yaratıcıyla süper. Valla dediğim absürt gelmesin şu toplumda böyle düşünüp her haltı yiyecek öyle yüksek oranda insan vardır ki. En basit örnek, büyü yaptırıp "hocam Allah razı olsun" diyenlerin mevcut olduğu bir toplumda yaşıyoruz anlatabiliyor muyum mevzuyu filmlere bile replik oldu havadan inmedi herhalde bu replikler.
bu sebeple bu terkibi ilmin içine yediren üst akılın arkasında şeytanın parmağı olduğunu bile düşünebilirim. Şahıs bizi dolandırsın, kul hakkı yesin, topluma zarar veren türlü faaliyetlerde bulunsun ne de olsa çözüm hazır. Yani özetle insanlara haksız özgüven verebilecek ve bir kişiyi topluma potansiyel tehdit haline getirebilecek türden bir terkip.
Yani uzun bir yazı oldu ama bu düşüncemi yazmak istedim
|
Abi sen bitanesin. Ne demek istediğimi anladığına eminim. Benim derdim bahsettiğiniz hadım vs şeyler değil. Asla anladığım ve anlamak istediğim konular değil ben korkarım. Elbette sayısız Rabbimizi anmalıyız, tövbe etmeliyiz. Ama böyle düzenleme görünce çok hoşuma gitti. Yani benim şu kadar tövbe edeyim cenneti garanti edeyim yada biri gelsin onunla görüşeyim istediğimi söyleyeyim gibi düşüncelerim yok. Burdaki ilim sahibi insanlardan da fikir almak istedim. Sakıncalı olabilir mi diye. Allah’a yakın olayım derken yanlış bişey yapmak istemem. O yüzden de sık sık bu sitede sorular soruyorum öğrenmeye çalışıyorum.