Alıntı:
Rad Nickli Üyeden Alıntı
Efendi ben oyun buyum demedimki sana zaten konu çok da önemli değil ayrıca Cebrailin tekke gezmesiyle alakalı hiçbir şey söylemedim yanlış anlaşılmış bahsettiğin şeyleri bilmiyorum hazretleri sadece örnek verdim ondanım bundanım demedim konu çok gereksiz uzadı herkesin hâli kendine kalsın diyip bitirelim konuşmayı anlaşamayacağız belli çünkü benim denediğim şeyleri demiş gibi anlıyorsun
|
Bundan sonra Hilmi Dedebaba var, Karadonlu Can Baba var var da var. Bazı erkanların sahihliği geçmiş dönemden gelir Bektaşi erenlerinin manası ağırdır celalli bir yapıları vardır. Sözün nereye gittiğini bilmek lazım. Melekutta gezinen Hüddam taifesi değil Beka makamında gezinen İnsan taifesi bunlar.. Cebrail a.s'ın dahi edeb ederek girdiği yerler buralar.
bak burada diyorsun cebrail as tekkeleri edeple gezdiğini eğer bahsettin beka makamı bekabillah ise çok abartıyorsun bu kadar kişileri ululaştırmaya gerek yok,
ayrıca ismini verdiğin bektaşi şeyhlerinin akıbetleti konusunda az biraz bilgi de verdim,
sonuçta bu insanlar ne gavsul azam Abdülkadir geylani hz. nede şeyhül ekber muhyiddin ibni arabi hz.
ayrıca
beyefendi münazara iyidir bilgiler pekişir bilinmeyenler öğrenilir tabi sır olanlar ayrı tutulur,
paylaşılan bilgi münazara edilir bu işler böyle yürür , illa benim dediğim doğru demek yarım kalmaktır,
madem münazarayı bitirmek istersin hay hay başım gözüm üstüne, vesselam