Seyyid Sehl et-Tüsteri’nin Virdi:
Bu vird, bizce (yolumuzda) gücü yetenler için sünnet/nafile niteliğindeki en önemli virdlerden biridir.
Şeyh-i Ekber Muhyiddin İbnü'l-Arabî, ..adlı eserinde şöyle der:
Halvete Sehl’in virdi ile girdim ve daha ilk gecede bana onun sayesinde (manevi) fetih kapıları açıldı.
Şeyh el-Münâvi ise bazı büyük zatlardan naklederek şöyle der: Kim bu virde tutunursa, varlık aleminde hiçbir şey onu aciz bırakamaz.
Yani bu vird, kişinin ihlas ve sadakati ölçüsünde kendisine kerametler bahşeder.
Yine onun hakkında şöyle denmiştir: "O, şanı çok yüce bir virddir. İrfan ehli onu tecrübe etmiş ve her zaman (gâflete karşı) kesin sonuç veren bir panzehir olduğunu görmüştür.
Biz de deriz ki: Allah bizi muvaffak kıldı ve bu virdden ebedi, rabbani bir sır elde ettik.
Bu virdin iznini ve icazetini hem zahiren hem de batınen aldık.
Kelimeleri az, hayır ve bereketi çoktur; fakat uygulayanı azdır.
Uygulama Yöntemi Peygamber Efendimizden sallallâhu aleyhi ve sellem nakledilen her zamanki uyku dualarını yatağınızda okuduktan sonra, gözlerinizi kapatıp ağzınızı yumarsınız. Ardından, dilinizi hiç kımıldatmadan, kalbinizle virdin şu metnini 1 defa söylersiniz:
Allahu mai,
Allahu nâzirun ileyye,
Allahu ...... ve ......, Allahu şâhidun aleyye"
Anlamı: Allah benimledir, Allah bana bakmaktadır,
Allah ......ve ........, Allah üzerimde şahittir.
Sonra bu hal üzere uyursunuz. Uyandıktan sonra da fırsat buldukça bu virdi hem kalbinizle hem de dilinizle tekrarlamaya devam edersiniz.
Kaynağı not etmemişim ya Ticani yada İdrisiye yazma bir eserdendi.
Bu Dua ehlinin bildiği bazı Murakabe hallerinin Kapsı niteliğindedir avamdan birinin sadece bu duayı yaparak bu duanın tecelli sırına ulaşması mümkün değildir bu murakabe çeşitlerini Nakşibendinin 30 yıllık sufilerinden kaç kişiye sordum Murakabe dersin varmı diye -Ne Murakabesi diyor Diyorum Maiyet murakabesi vs daha adını duymamış bırakın Murakabe dersi almasını ki bu derste Nakşide enüst Sevye S klas konumda 😇
3 bölümü yoktu bende eksik bıraktım
Öyle kolay değil.
|