Öncelikle ben bu vefke bakım yaptım, sordum. Sonra emin olmak için vefkin matematiğini ve coğrafyasını hesapladım, kontrol ettim. Ve bu mutsuz son değil, bu koruma için bir vefk ve görünüşe göre gerçekten işe yarıyor ve işe yaradı. Çünkü bu koruyucu mekanizma; cinlerin ve negatif enerjilerin sahibini bulamaması, kafalarının karışması ve diğer insanların hırsızlıklarından korunmak için özel bir entrika (şifreleme) içeriyor, işte bu yüzden işe yaradı.Vefkin matematiksel ve coğrafi mizan kanıtları şu şekildedir:Matematiksel Mizan Kanıtı:Üst Satır: Sol hane: ٤٦٠٩ (4609) + Orta hane: ٤٦٠٤ (4604) + Sağ hane: ٤٧١٢ (4712) = ١٣٩٢٥ (13925)Alt Satır (Kontrol): Sol hane: ٤٧٠٥ (4705) + Orta hane: ٤٧١٣ (4713) + Sağ hane: ٤٦٠٧ (4607) = ١٣٩٢٥ (13925)Hesaplamadaki mizan birebir tutmakta olup, tek bir sayı bile sapmamaktadır.Unsur (Element) ve Cihet Kanıtı:Havâss ilminde yönler dört unsura göre dağılır: Üst (Doğu) ATEŞ, Sağ (Güney) HAVA, Sol (Kuzey) SU, Alt (Batı) TOPRAK'tır. Bu vefkin ilk ve en küçük sayısı olan başlangıç anahtarı (Miftah: ٤٦٠٤ / 4604), üst yani Doğu eksenindeki Ateş sektöründe yer alır. Üçgenin yukarı bakan formu, arşa yükselen Ateş unsurunu temsil etmektedir. Felak ve Nas sureleri, yapıları gereği olumsuz enerjileri ve düğümleri nötralize etmek amacıyla Ateş mizanı ile yazılır.Ateş Rotasına Göre Hanelerin Gizli Yürüyüşü:EV 1 (Miftah/Anahtar): Üst-Orta hanenin alt iç üçgeninde — ٤٦٠٤ (4604).EV 2: Sağ-Alt hanenin üst iç üçgeninde — ٤٦٠٥ (4605).EV 3: Sol-Orta hanenin alt iç üçgeninde — ٤٦٠٦ (4606).EV 4: Alt-Orta hanenin sağ iç üçgeninde — ٤٦٠٧ (4607).EV 5 (Vast/Merkez): Tam merkez hanenin alt iç üçgeninde — ٤٦٠٨ (4608).EV 6: Üst-Sol hanenin alt iç üçgeninde — ٤٦٠٩ (4609).EV 7: Alt-Sağ hanenin sol iç üçgeninde — ٤٦١٠ (4610).EV 8: Merkez hanenin üst iç üçgeninde — ٤٦١١ (4611).EV 9 (Gaye/Kilit): Üst-Sağ hanenin alt iç üçgeninde — ٤٦١٢ (4612). İlmi kurallar ve mizan ortadadır