Alıntı:
HâmûŞî Nickli Üyeden Alıntı
Değerli kardeşim dikkat et hadis, yalnız görünen lafzına bakılarak hükme bağlanmaz. Rivayetin siyakı, diğer hadisler, sahabe tatbikatı ve fıkıh usulü birlikte değerlendirilir. Resulullah’ın secde ayetini okuyunca yanında bulunanların secde ettiği sahihtir, fakat o sırada kimin abdestli, kimin abdestsiz olduğu rivayette bildirilmemiştir. Burdan yola çıkılarak hepsi abdestsizdi ve Efendimiz buna izin verdi denilemez. Abdestsiz yapılabileceği görüşü İmam Şafii’nin değil, İbn Hazm, İbn Teymiyye, Şevkani gibi bazı alimlerin içtihadıdır. Secde ayeti okunurken abdestsizsen hemen secde etmez, abdest aldıktan sonra tilavet secdesini yaparsın. Emir düşmez, şartları tamamlanınca eda edilir. Tilavet secdesinde taharet şarttır.
|
Anladım hocam o halde en iyisi alimlerin çoğunu dinleyip abdest aldıktan sonra eda etmek
Ben emir düşer zannediyordum çünkü her kes o an secde ediyor o an secde etmemiz buyruluyorya o yüzden .
Demekki düşmüyormuş yeni bir şey daha öğrenmiş oldum  ♥
5,6,7. (Kur'an'ı) ona, üstün güçlere sahip, muhteşem görünümlü (Cebrail) öğretti. O, en yüksek ufukta bulunuyorken (aslî sûretine girip) doğruldu.
8. Sonra (ona) yaklaştı derken sarkıp daha da yakın oldu.
9. (Peygambere olan mesafesi) iki yay aralığı kadar, yahut daha az oldu.
NECM/1-11.ayet
|