Alıntı:
HâmûŞî Nickli Üyeden Alıntı
Değerli kardeşim sen çaresiz değil, konfora alışıp sorumluluğu erteleyen birisin. Hayatın düzelince harekete geçmeyeceksin, harekete geçince hayatın düzelecek...
|
kabul ediyorum ama işte nasıl harekete geçerim sevebileceğim bir iş yok
Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
Bazen şartlar insanları zorlar, her istediği olmaz o zaman günün şartı ne ise ona uymak lazım, ama söyleminden anlaşıldığına göre hiç zorluğa girmeyeyim, hiç sıkıntı olmayan bir işte masa masa başında akşama kadar bildiğim işi yapayım güzelde bir para alayım gibi bir anlayışın var,
Asgari ücrette olsa bir işe girde gerisi yavaş yavaş olur, şimdi boş durunca kimse bir şey vermiyor ama 28 bin tl ile bir işte çalışmak boş durmaktan daha iyidir, bir tanısığım var motor ustası sabah 8 den aşkam 6 ya kadar hiç durmadan bir serviste çalışıyor hatta çoğu gün akşamdan sonra iş biririyor aldığı para 47 bin tl ve diyorki çok yoruluyorum yağın kirin pasın içinde ellerim parçalanarak çalışıyorum , boş durunca kimse bir şey vermiyor
diyor
Son olarak islamın ahkamına göre gelecek kaygısı yaşayan müslümanın imanını güçlendirmesi gerekir
|
ayakta duramıyorum uzun süre öyle bir problemim var
Alıntı:
Erca Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşim freelance çalışmayı düşündü mü ?
Çok geçerli bir mesleğin var.
Biliyorsun Ordu yada bir köyde olman önemli değil Internet olan heryerden çalışabilirsin… freelancer -fiver- up work - gibi sitelere üye olup oradan iş alırsın yada oradaki yoğun işi olan freelancer’lar sana iş Paslayabilir…
Üye ol o sitelere iş beklemene gerek yok sen oradaki freelancer ile iletişim kurmaya çalış Dolar Euro kuru üzerinden ödemeler, zamanla güzel paralar kazanabilirsin senin çabana bağlı ….
|
r10 da freelancerlık yapıyordum ama iş gelmiyor artık fiver upwork gibi sitelerde de olmadı keşke olsa çalışırım o konuda sıkıntı yok kendi mesleğimde çalışırım
Alıntı:
BAKARA Nickli Üyeden Alıntı
Önceki konularına bakınca sende musallat olduğunu düşünmemek mümkün değil.
İş konusuna gelince ne demek ayakta duramıyorum yoruluyorum.
Evde bilgisayar oyunu oynamaya çok alışmışsınız belliki. Şimdi farketmezsin ama bu evde oyun oynarken boşa geçirdiğin zaman için 35-40 yaşlarına geldiğinde kafanı duvarlara vuracaksın sana diyeyim. Her kes pişman.
Bizim kiracı var gençken çalışmamış oradan buradan gelen yardımlarla geçinmişler bizimkiler yardımcı olmuş adam şimdi 50 küsür yaşında belinde fıtık tansiyon şeker var ama çalışıyor.
Bazen işten geldiğinde bir bakıyoruz yüzü ben beyaz yaşlı çünkü ağır geliyor çalışmak.
Ama mecbur çalışmayada yoksa evi geçindiremez aç kalır.
Gençlik çalışıp biriktirme zamanıdır ihtiyarlık biriktirdiğini yeme zamanıdır.
Bir kişi yaşlandığında hala para arıyorsa gençliğini boşa geçirmiş bir düzen kuramamış demektir. İnsan yaşlanınca para aramayacak para adam yaşlanınca adamın ayağına kendi gelecek. Pasif gelirin güzelliği işte.
Gençken Çalışıp biriktirmeyen yaşlanınca üç beş kuruş kazanmak için canı çıkar.
Ben 19 yaşına gireceğim 3 ay sonra.
Bu seneyle 5 yıl olacak iş hayatındayım ticaretle meşgulüm. Sabah 7 akşam 11-12 arası çalışıyorum yeri geliyor gece yarısı saat 2-3 gibi bir gün sonraki işler için hazırlık yapıyorum yine yeri geliyor saat22:00 yatağa kon saat03:00 yataktan uç kuralını hayatıma yansıtıyorum.
İşim çok ağır çoğunluklada ben tek başıma yapıyorum her şeyi. İş çıkınca millet sevinir biz sinirden birbirimizi yiyoruz.
Şükürler olsun 1-2 aydır işler kesatta biraz dinlenebildik.
Yaşıtlarımın çoğu benim yıllardır verdiğim tempoya bir gün bile dayanamaz.
Millete şaka gibi geliyor ama doğru.
İnsan bazı şeylere mecbur kalınca her şeyi yapabiliryor 7-8 saatte çalışır 13-15 saatte çalışır. Bu kişinin iradesiyle alakalı.
|
nası başlasam bilmiyorum