Alıntı:
xsy Nickli Üyeden Alıntı
evet aynen öyle aferin kendini epey gelistiriyorsun @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
coklarindan cok seyi hemen hizli ilerleyip ögreniyorsun büyücüler bu marid türleri ile genelde büyü yapildimi anlasirlar karsilik isterler yani yapialn büyü karsiliginda o varliklar büyücüden birseyler isterler yani bir mezara kemik göm vb seyler
isterler bu büyücüler de attigi tilsimla bir nevi o varlikla anlasma yapmis olur
yani ona direk hükmedemiyor kendi isteklerinin olmasi icin onun isteklerini kabulleniyor
ama yapilan islemler ölüm islemi üzerinedir fakat ölüm konusunu ancak allah izin verdigi kadariyla basarabilirler
ben daha önce bunlari bedende veya disardan musalaltlari anlasarak atiyordum mursid dedem evlat bunlari öldür dedi anlasmak yok diyor anlastinmi seni zayiflatir bunlar diyor
|
Marid konusunda bir şey diyemem benim görüşlerim biraz farklıdır hocam.
Ama diğer konuda haklısınız.
Materyal koruması dediğimiz biraz daha ağırdır hocam yani bir mezar üzerine kemik gömmek biraz hafif kalıyor. Genelde kavim o aileden falanca kişiyede bizi musallat edeceksin onu bize kurban vereceksin der yada yeni vefat etmiş birinin mezarını açtırıp bir şeyler taleb edebilir.
Bu tür konuları burada konuşmamak daha doğru olacaktır. Konu konuyu açıyor üstad kızacak
5,6,7. (Kur'an'ı) ona, üstün güçlere sahip, muhteşem görünümlü (Cebrail) öğretti. O, en yüksek ufukta bulunuyorken (aslî sûretine girip) doğruldu.
8. Sonra (ona) yaklaştı derken sarkıp daha da yakın oldu.
9. (Peygambere olan mesafesi) iki yay aralığı kadar, yahut daha az oldu.
NECM/1-11.ayet
|