En öok düşmanı olan kimdir?
EN ÇOK DÜŞMANI OLAN KİMDİR
En Çok Düşmanı Olan Allahû Teâlâ’dır!
Bir Gün Mûsâ Aleyhisselâm, İnsanların Konuşmalarından Bıkmış, “Yâ Rabbi, N’olur Bu İnsanlar Benim Hakkımda Konuşmasın!” Diye Duâ Etmiş. Allahû Teâlâ Buyurmuş ki, “Yâ Mûsâ, Senin İstediğin O Şeyi Ben, Kendim İçin Bile Yapmadım. Görmüyor musun, Duymuyor musun, Benim Hakkımda Neler Konuşuyorlar?!”
Peygamber Efendimiz Allahû Teâlâ’nın Habîbi idi, Âlemlere Rahmet idi. İnsanları Cennete Dâvet İçin, Cehennemden Sakındırmak İçin En Acı Sıkıntıları Çekti. Ona Akla Hayâle Gelmeyecek İftirâları Yaptılar, Hâşâ Sihirbaz Dediler, Hâşâ Mecnun Dediler, Hâşâ Şâir Dediler, Hâşâ Hanımı Âişe Vâlidemize İftirâ Ettiler, Çok Eziyet Ettiler, Yollarına Dikenler Döşediler. Allah’ın Habîbi ile Savaştılar. Hâlbuki O, Rahmet-i İlâhî idi, İnsanlar Yanmasın Diye Âdeta Çırpınıyordu. “Bilmiyorlar, Bilselerdi Yapmazlardı!” Buyuruyordu. Hadîs-i Şerifte Buyuruldu:
Bir Kimse, Bir Mü’min Hakkında Olmayan Bir Şey Söylerse, İftirâya Uğrayan Kimse, Onu Affedinceye Kadar, Allahû Teâlâ Onu Cehennemde Bırakır!
[Ebû Dâvûd]
Kur’an-ı Kerîm’de de (Meâlen) Buyuruldu:
Yalan Söyleyenler, İftirâ Edenler, Ancak Allah’ın Âyetlerine İnanmayanlardır. İşte Onlar, Yalancıların Tâ Kendileridir!
[Nahl 105]
İkinci Binin Müceddidi, Hadîs-i Şerifle Müjdelenen Îmâm-ı Rabbânî Hazretlerine Yaptıkları Eziyet ve Diğer İftirâların Yanı Sıra Ne Dediler Biliyor musunuz Serhend Câhili Dediler ve Bu İsimle de Yazılar Yazıp Dağıttılar.
Rasülullah’ın Vârislerinin İstisnâsız Hepsi de Aynı Eziyet ve Sıkıntılarla Karşılaşmış, Çeşitli İftirâlara Marûz Kalmıştır. Hattâ İbni Âbidîn Hazretleri, Hocası Mevlâna Hâlid-i Bağdâdî Hazretlerine Yapılan İftirâlara Dayanamayıp, İftirâcılara ve Onlara İnananlara Bir Reddiye Risâlesi Yazdı. Bu Risâleye de ‘Sell-ül-Hüsâmü’l-Hindi li-Nusreti Mevlânâ Şeyh Hâlid Nakşibendî’ İsmini Verdi.
Îmâm-ı Gazâlî Hazretleri de İftirâlara Marûz Kalan Büyüklerdendir. Felsefeciler ve Bid’at Ehli Olanlar, Hâlâ Bu Büyük Îmâma İftirâlarına Devam Etmektedir.
Kim Peygamber Efendimize Çok Benzerse O Derece Bu Sıkıntılar, Bu İftirâlar Başına Gelir. Bunlar, Bu Yolun Şânındandır. Eden Kendine Eder. Allahû Teâlâ Kimi Azâba Atmak İsterse Büyüklerin Üstüne Salar, Yani O İnsanlar Büyüklere Dil Uzatır. Yaradılışında Saîd Olanlar Kesinlikle Büyüklere Dil Uzatmaz, Başka Günâhları Olabilir Ama Büyüklere Dil Uzatmazlar.
Îmâm-ı Rabbânî Hazretleri Buyurmuştur; Şeyhülislâm Abdullah-i Ensârî Herevî, “Yâ Rabbi! Dostlarını Öyle Yaptın ki, Onları Tanıyan Sana Kavuşuyor ve Sana Kavuşmayan, Onları Tanımıyor!” Buyuruyor. Bu Büyüklere Düşmanlık Etmek, Sonsuz Ölüme Sürükleyen Bir Zehirdir. Onları İncitmek, Sonsuz Felâketlere Sebep Olur. Allahû Teâlâ Bu Belâya Düşmekten Korusun! Şeyhülislâm Yine Buyurdu ki, “Yâ Rabbi, Herkimi Felâkete Düşürmek İstersen, Onu Bizim Üzerimize Atarsın!”
[Mektûbât-ı Rabbânî, 1/106.]
|