Alıntı:
BAKARA Nickli Üyeden Alıntı
Abi ben hiç böyle düşünmemiştim.
Karanlık çağdan aydınlanmaya geçtim bir an .
Çok güzel konular üzerine konuşuyoruz sizin sayenizde Allah sizden razı olsun.
Şeriatı öğrenmeye çalışırken paylaşımlarınız benim kafada bir değil bin şeyi aydınlatıyor.
Ama bu öğrenim sürecinde
canımı sıkan bir şey var size danışmak istiyorum;
Ben araştırdıkça kitaplardan okudukça ehli sünnet alimleri ve daha evvel zamanında çıkarılan fetvaları okudukça kendimde hiç bir doğru amel göremiyorum. Öğrendikçe kendimden nefret etmeye başladım.
Her işim hatalı ve yanlışmış bilmeden şeriatın dışında Allah’ın hüküm ve kanunları dışında çok şey yapmışım bazılarını düzeltmeye çalışsamda o kadar çok fazla konu ve sıkıntı varki kafam almıyor artık. Bende hepsi çorba oldu ne yapmalıyım bana bir yol gösterirmisiniz?
|
Değerli kardeşim bu hal ilmin kalbe ilk temas ettiğinde doğurduğu sarsıntıya benziyor, ama dikkatli ol, orada ilmi dinlemeyi kaçırırsan, ümitsizliği dinlemeye başlarsın. Her meseleyi de aynı anda düzeltmeye çalışırsan zihnin dağılır. Bildiğini yaşa, bilmediğini sor, düzeltebildiğini düzelt, yetişemediğin yerde istiğfarı bırakma.
Sana bir abi tavsiyesi, senin vazifen geçmişi sırtında taşımak değil tevbe ile temizlenip bugünü istikametle kurmak.