Alıntı:
HâmûŞî Nickli Üyeden Alıntı
Değerli kardeşim bu hal ilmin kalbe ilk temas ettiğinde doğurduğu sarsıntıya benziyor, ama dikkatli ol, orada ilmi dinlemeyi kaçırırsan, ümitsizliği dinlemeye başlarsın. Her meseleyi de aynı anda düzeltmeye çalışırsan zihnin dağılır. Bildiğini yaşa, bilmediğini sor, düzeltebildiğini düzelt, yetişemediğin yerde istiğfarı bırakma.
Sana bir abi tavsiyesi, senin vazifen geçmişi sırtında taşımak değil tevbe ile temizlenip bugünü istikametle kurmak.
|
Anladım abiciğim.
Yani tövbe et pişmanlık duy ama geçmişe takılma gelecekte o hataları tekrar etmemeye ve öğrendiklerinle amel etmeye çalış diyorsunuz.
Bunu yaparkende her duyduğunu her öğrendiğini hemen hayatına geçirme yavaş yavaş nefsi alıştıra alıştıra demek istiyorsunuz sanırım.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
Çok haklısınız ben hep her şeyde aşırıya kaçıyorum bir süre sonra yorulup hevesim kaçıyor bırakıyorum. Düzgünce kendimi alıştıra alıştıra hayata geçirsem öyle olmaz ama pek beceremiyorum o konuda beceriksizim.
Bir zikire başladığımdada tam açılımları başlıyor ben devam edemeyip bırakıyorum.
Çok dengesiz ve çok çabuk bıkan usanan biriyim.
Ne olacak benim halim bilmiyorum 😁
5,6,7. (Kur'an'ı) ona, üstün güçlere sahip, muhteşem görünümlü (Cebrail) öğretti. O, en yüksek ufukta bulunuyorken (aslî sûretine girip) doğruldu.
8. Sonra (ona) yaklaştı derken sarkıp daha da yakın oldu.
9. (Peygambere olan mesafesi) iki yay aralığı kadar, yahut daha az oldu.
NECM/1-11.ayet
|